Lycos sluit Nederlandse vestiging

15 december 2004, 21:51

Lees net via emerce dat Lycos het Nederlandse kantoor gaat sluiten. In totaal gaan er vijftien arbeidsplaatsen verloren, voor acht mensen in vaste dienst volgt gedwongen ontslag. Lycos wil op kosten besparen en zal de Nederlandse markt vanuit de Duitse hoofdvestiging bedienen. Toch wel verassend!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Robert

  En hoe moet het nu verder met mijn favoriete top-10 lijstjes van Checkit/Lycos?

  Zonder gekheid, jammer dat Lycos uit Nederland vertrekt. Toch een partij die de hype heeft overleefd en een aantal leuke dingen heeft laten zien.


  16 december 2004 om 06:29
  Jochem

  Er staat niet dat Lycos verdwijnt! De site blijft, echter wordt nu op een andere manier geserviced!


  16 december 2004 om 08:14
  Jurjen Koopmans

  Allereerst jammer voor deze mensen.

  Heb de afgelopen tijd veel advertenties gezien over Lycos-mail in Metro en / of Sp!ts. Hebben ze de target niet gehaald????

  Yahoo en Lycos zitten dus niet meer fysiek in Nederland. Dat is volgens mij een grote kans voor MSN om haar dominantie te vergroten!!!! DÈ PORTAL DIE NOG WEL DE TELEFOON OPNEEMT IN HET NEDERLANDS. Of denkt u daar anders over???

  Dat dit soort portals weggaan uit Nederland zegt misschien veel over de Nederlandse markt. Ik ben bang dat we te weinig “eigen” grote bedrijven hebben. Ons land wordt hoe langer hoe meer (o.a. door overnames) een land van filialen van internationale ondernemingen. De DMU’s voor “het adverteren” zitten dan in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland of Frankrijk. Dat is geen kans, maar een bedreiging voor onze economie, of niet??

  Ook vermoed ik dat de koopkracht in 2005 nog blijft dalen… Ik ben benieuwd hoeveel ontslagrondes nog gaan volgen?


  16 december 2004 om 10:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!