LogicaCMG, Dyomes en T-Mobile in draadloze meteropname

4 februari 2004, 09:37

LogicaCMG, Dyomes en T-Mobile introduceren een nieuwe meetoplossing. Bedrijven krijgen daarmee op afstand inzicht in hun energieverbruik.

Dyomes, gespecialiseerd in energiemetingen, leest met specifieke software op afstand de energiemeters uit. De software draait op de hostingomgeving van LogicaCMG, waar de meetgegevens worden verwerkt en beheerd. Deze omgeving staat draadloos in verbinding met de energiemeters via het netwerk van T-Mobile. De samenwerking stelt bedrijven in staat dagelijks een actueel rapport van hun energieverbruik via internet in te zien.

Door de liberalisering van de energiemarkt hebben veel bedrijven behoefte aan inzicht in hun energieverbruik. Bedrijven zijn zich bewust geworden van het feit dat energie een inkoopproduct is geworden en dat de kosten derhalve in bedwang gehouden dienen te worden. De meetoplossing biedt niet alleen het inzicht in de gegevens, maar stelt bedrijven tevens in staat de energiekosten terug te dringen. De besparing is inzichtelijk te maken via het internet. “Het is niet voor niets dat een aantal grote supermarktketens al gekozen hebben voor deze oplossing”, aldus Mark Roemers, Chief Operations Officer bij Dyomes.

De samenwerking biedt op veel punten voordelen, zegt Reinoud Drenth, Managing Director van LogicaCMG: “We zijn door inzet van technologie en gezamenlijk innovatief denken in staat om diensten te ontwikkelen waar het bedrijfsleven werkelijk iets aan heeft.”

Voor Roemers was de keuze voor LogicaCMG en T-Mobile eenvoudig: “LogicaCMG heeft een sterke naam opgebouwd op het gebied van hosten en beheren van applicaties. Het is de enige aanbieder die de integratie tussen back-office en mobiele oplossingen goed heeft geregeld. T-Mobile is als een van de grootste operators ter wereld een sterke partner in het leveren van dit soort netwerkoplossingen”.

Naast het op afstand meten zal ook voor het op afstand bedienen van de installaties gebruik worden gemaakt van LogicaCMG’s Mobile2U platform. Deze omgeving heeft een directe koppeling met de Bulk SMS-server van T-Mobile. In de toekomst zal ook het GPRS-netwerk van T-Mobile gebruikt gaan worden als schakel tussen de apparaten in het veld en de systemen van LogicaCMG en Dyomes.

Bron:

Nieuwsbrief Mobile-Marketing.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    At

    Op zich oud maar wel aardig nieuws. In de periode 2000- 2001 is ook Philips (voor wie wij toen free-lance werkzaanheden verichtte) met een dergelijk systeem bezig geweest. Alleen destijds middels het vaste kabel- cq internet- netwerk. Was een bredere oplossing. Niet alleen was er zicht op real time gebruik er kon bi-directioneel geinformeerd worden zoals overzichten van werkelijk gebruik maar ook konden tips en adviezen uitgewisseld worden. ‘Uw gebruik ligt op moment Y erg hoog welke apparaten heeft u aan staan?’. Er werd destijds een gratis abbonement voor diefstal preventie aangeboden. En de benodigde combi hardware werd aangeboden tegen leaseprijzen verwerkt in de energie nota. Zoals nu Essent en Nuon in sommige rayons al doen. Deze draadloze oplossing lijkt mij een duurdere en vooral eenzijdige oplossing. Zowel in hardware al distributie, kosten voor mobiel dataverkeer ligt nog beduidend hoger en veel huishoudens hebben inmiddsl internet of een kabel aansluiting in de zelfde meterkast.


    4 februari 2004 om 10:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!