Live beelden vanuit Turijn

11 februari 2006, 14:38

Voor het eerst in de geschiedenis van de NOS zijn de Olympische Winterspelen live te volgen via het internet. De bezoeker kan via www.nosstudiosport.nl de mogelijkheid om uit 6 verschillende live streams te kiezen. Op alle streams zijn wedstrijden te volgen, waarbij een van de streams de uitzendingen van Studio Sport weergeeft. Terwijl op Nederland 2 nog gepraat wordt zie je op internet al de start van de 2e serie op de 5 kilometer.

Martin de Boer
Interim (Online) Marketeer bij Efarmers

Marketeer met een passie voor Interactive Marketing. Daarnaast veel aandacht voor nieuwe "online" ontwikkelingen. Na ruim 8 jaar als Channel Manager Internet voor ABN AMRO te hebben gewerkt, ging hij vervolgens aan de slag als Marketing manager voor Hotel Bookers (o.a. hotelspecials.nl , bungalowspecials.nl en hotelaanbiedingen.nl). In 2009 zijn eigen advies/interim bureau efarmers gestart. Van waaruit hij diverse bedrijven adviseert over online marketing/strategie. Passie voor site analyse en daarmee het optimaliseren van campagnes, conversie en site bezoek. Daarnaast veel interesse voor new media en social media. Interesse in online media planning, multi channel campagnes en digitale overheid. Waarbij de laatste interesse vanuit mijn raadslidmaatschap van de gemeente Edam-Volendam is ontstaan.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Thaisie

  Alleen nu werkt het niet meer…

  ” Streams tijdelijk niet overal beschikbaar”

  Wegens de strenge regels van het Internationaal Olympisch Comité inzake internetverspreiding van beeldmateriaal van de Olympische Spelen zijn sommige streams en sites tijdelijk niet beschikbaar via de gebruikelijke links.


  11 februari 2006 om 17:18
  Darch

  Alleen in Europa… Bummer.


  11 februari 2006 om 17:30
  Sj@p

  Haper de haper de haper. Lekkere streams. Oma NOS bakt er weer niks van.


  13 februari 2006 om 10:47
  jurtjuh

  het zijn hartstikke goeie streams en handig niet zo zeuren en het is zeker geen oma nos


  13 februari 2006 om 14:20
  Wow!ter

  Soms werken de streams wel en soms niet (natuurlijk op de krtieke momenten). In elk geval niet te fancy doen, en alleen IE gebruiken.


  14 februari 2006 om 10:16
  Wow!ter

  Kom er vandaag vervolgens ook achter dat het op de universiteit niet te zien is, maar thuis (KPN als provider) zonder probleem.


  14 februari 2006 om 17:59
  media

  WoW!ter (leuke naam trouwens), omroep.nl is langer aan het kijken naar de mogelijkheden van adverteren op het net. Dit heeft volgens mij dus niet specifiek te maken met de bandbreedteproblemen die ze nu hebben ivm livestreams van de Olympische Spelen.


  15 februari 2006 om 21:48
  WoW!ter

  Maar sterblokken in live streams is wel een hele ver van het web show.


  15 februari 2006 om 22:26
  Martin de Boer

  Beste WoW!ter en Marco, ik moest inderdaad ook even lachen toen ik las dat men nu sterzendtijd wil verkopen tussen de livestreams. Op de site rondom de livestreams staat bijvoorbeeld geen enkele webvertising.

  Dat het de NOS verbaast dat de streams zo goed bekeken worden zegt wel iets over de ervaringen die de NOS heeft op dit gebied. Het ligt toch voor de hand dat werkend Nederland via de streams op de hoogte blijft van de verrichtingen van onze sporters en ja….dat kost bandbreedte. PS een budget van 35.000 Euro voor het hele project lijkt mij overigens niet veel.


  16 februari 2006 om 06:16
  mark

  Helaas zijn de live streams alleen in NL te zien. In andere landen krijg je de melding dat het alleen in bij de EBU aangesloten landen zou moeten kunnen. Echter in de meeste landen die wel degelijk bij de EBU zijn aangesloten werkt het niet. NOS hanteerd een veel strikter toegangsbeleid om het aantal afnemers te beperken en hanteert de juridische argumenten als excuus om de aandacht af te leiden. Jammer.


  21 februari 2006 om 15:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!