Je bekijkt een artikel van

Levende visitekaartjes #spon

6 september 2021, 12:53

Medewerkers zijn de visitekaartjes van een organisatie. Wat zij uitdragen, straalt af op jouw bedrijf. Vanuit hun unieke kennis en persoonlijkheid kunnen zij een geweldige bijdrage leveren op jouw marketing. 83% van de mensen laat zich beïnvloeden door familie en vrienden, terwijl slechts 33% een bedrijf vertrouwt op social media.

Als organisatie heb je dan ook liever dat een post wordt gedeeld door je medewerkers dan via de bedrijfspagina. Het bereik van 135 ambassadeurs is namelijk veel groter dan een bedrijfspagina met een miljoen volgers, likes of fans. En hetzelfde geldt natuurlijk voor bedrijven met een kleiner aantal medewerkers. Content dat gedeeld wordt door medewerkers heeft maar liefst 561% meer bereik dan wanneer het vanuit een bedrijfspagina gedeeld wordt. Organisaties met betrokken medewerkers doen het dan ook 202% beter dan bedrijven zonder. Maar nu is de vraag hoe krijg je je collega’s zo actief? Dat is waar je mee aan de slag gaat tijdens de NIMA Masterclass: Employee Advocacy.

Schrijf je snel in

NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing, is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. We ondersteunen marketeers gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie. We geven middels examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Ons doel is om iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!