Leuk alles online, behalve bij een storing

2 januari 2006, 18:00

Om automatisch op de hoogte te blijven van het laatste nieuws zijn er diverse soorten RSS-readers. Nu ben ik recent overgestapt van de offline reader FeedDemon naar de online reader Bloglines. Reden van deze switch is het feit dat dit iets handiger als je op verschillende standalone pc’s/laptops werkt, echter…

De laatste tijd ligt bloglines er echter steeds vaker uit. Was het tot voor kort een kortstondige melding in de site zelf dat er een probleem was met de database, vandaag was voor lange tijd de bekende bloglines plumber in beeld, die meldde dat men ‘even’ down was. Het geheel duurde een dik uur.

Leuk ?n makkelijk alles online, maar hoogst irritant en (bijna) vergelijkbaar met een storing van het nutsbedrijf. Is dit alleen bij bloglines het geval of hebben jullie met andere (gratis) online readers vergelijkbare ervaringen?

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

12 Reacties

  Edo van Santen

  Kan je nagaan hoe snel we niet meer zonder bloglines kunnen. Ik kreeg meteen het gevoel dat ik niet meer wist wat er gebeurde 🙂 Gelukkig zijn ze weer online.


  2 januari 2006 om 18:33
  VicKuP

  Bloglines heeft het idd de laatste tijd wel erg vaak. Toch blijft het keuze nummero uno in verband met meerdere pc’s. Het lijkt ook wel een trend bij del.ico.us, gmail, flickr, calendarhub en de vele andere webbased diensten die ik draai. Het wordt tijd dat er geinvesteerd gaat worden in betere pijpleidingen zodat we die plumber niet meer hoeven te bellen of te zien 😀


  2 januari 2006 om 20:11
  Arnoud

  De storing duurde volgens mij wel langer dan een uur en dan merk je pas hoe afhankelijk je kan worden. Voorlopig ben ik nog zo tevreden over Bloglines dat ik met een down-time niet zoveel problemen heb, maar ik exporteer wel maandelijks een opml-bestand zodat ik op elk moment kan overstappen.


  2 januari 2006 om 20:48
  René Zonneveld

  Nutsbedrijf? Afhankelijk? Niet weten wat er gebeurt in de wereld? Kom op zeg! Ooit gemerkt dat er een mooi leven buiten internet mogelijk is? Met warm water en stroom? Volgens mij schieten jullie aardig door met je ‘op de hoogte blijven van nieuws’. Ooit bedacht waarom je dat wilt? Om à la minute de wereld te veranderen of zo? Een uurtje! Nota bene.


  2 januari 2006 om 23:02
  Emile

  Altijd vervelend als iets niet werkt, maar wordt je echt zenuwachtig als je een uurtje geen nieuws kan lezen? Dan ben je volgens mij toch echt verslaafd!


  3 januari 2006 om 05:48
  Arnoud

  Bloglines ligt weer plat 🙁


  3 januari 2006 om 07:10
  Robert de Boer

  Jep, de ‘The Bloglines Plumber’ staat er weer..


  3 januari 2006 om 07:21
  jan

  Ook hebben we al eens een discussie gehad over het installeren van Feeddemon op een rss-stick. Ik kan zo snel de discussie niet meer vinden. Wellicht een tip voor de nieuwe site: betere zoekfunctionaliteit, met name zoeken in commentaar.


  3 januari 2006 om 07:28
  Ed Alkema

  Kom op man een uurtje geen nieuws! Ga eens naar buiten doe wat..


  3 januari 2006 om 08:51
  Rupie

  ik gebruik rss denk ik op een hele andere manier dan jullie, maar ik heb bij feedo nog nooit een probleem gehad met een storing…


  3 januari 2006 om 09:51
  loket

  Het meest vervelende van een storing bij Bloglines is dat het aantal RSS-readers van je weblog opeens met 30% tot 40% inzakt. Scheelt een hoop bereik weet ik uit ervaring.


  3 januari 2006 om 21:21
  Hans Mestrum

  Hoi Erik, ik gebruik FeedDemon (offline) in combinatie met NewsGator Online. Ik ben dat juist gaan gebruiken vanwege diverse pc’s en laptops op diverse lokaties. NWSGT zorgt dan voor synchronisatie tussen de diverse FD ‘lokaties’. Dus altijd up-to-date (als je internetconnectie hebt) en ook de mogelijkheid voor offline kunnen lezen als er geen internet is of een storing.


  4 januari 2006 om 08:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!