Koop een link in de tekst

26 mei 2005, 08:28

Dacht eerst aan Spyware in Firefox toen ik ineens op een site die ik bezocht vanuit het niets een aantal links zag verschijnen – maar het bleek een vorm van adverteren.

Vibrant Media is verantwoordelijk voor deze nieuwe mogelijkheid om geld te verdienen met je content. Adverteerders geven aan welke woorden zij op de site van de publisher om willen zetten in een link. De publisher krijgt betaald op een pay-per-performace (cpc) basis. De link ziet er net iets anders uit dan de gewone links in de site en door de mouse-over die informatie geeft over de site van de adverteerder voordat je klikt, is het in mijn ogen een acceptabele manier van adverteren. Ben benieuwd of we dit meer gaan zien.

De loopbaan van Richard Osinga (1971) is ongewoon en afwisselend: hij was diplomaat in Noord-Afrika, eigenaar van start-ups in Silicon Valley en Berlijn en ondernemer in de zorg. Hij is oprichter van world66.com, triposo, was lange tijd creatief directeur van Oberon en is nu een van de mede oprichters van Alii.care, een platform voor medisch specialisten om protocollen op een betere manier up to date te houden.

Categorie
Tags

4 Reacties

  RichardOsinga

  OK – nieuw voor mij, maar niet nieuw dus.


  26 mei 2005 om 09:47
  Karlijn

  dit is toch gewoon een IntelliTXT principe? Daar is hier op MarketingFacts ook al vaker over gepraat.


  26 mei 2005 om 09:49
  Telecom

  @RichardOsinga | Een echte retro post dus 😉


  26 mei 2005 om 12:07
  Simon

  Door die tooltip is tenminste snel duidelijk dat het om een advertentie gaat. Daarnaast zitten er maar 2 links in die tekst, vind ik nog wel meevallen. Ik heb genoeg banners gezien die ik heel wat irritanter vind dan deze 2 linkjes… En dan heb ik nog niks gezegd over die ‘overlay’-Flash-frutsels… (Grrrr!)


  26 mei 2005 om 12:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!