Koekje van de Efteling

15 augustus 2005, 17:45

Wellicht geinspireerd door het feit dat men in juni als sterkste merk van Nederland werd uitgeroepen en K3 en kabouter Plop reeds in het schap liggen, gaat ook de Efteling koekjes verkopen. Vanaf 22 augustus worden de Efteling Cookies, twaalf meergranen koekjes met een yoghurtsmaaklaagje in een wikkel met een sprookjesfiguur, exclusief verkocht bij de C1000 en vanaf februari 2006 in andere supermarkten.

De Efteling hoopt met de Efteling Cookies het merk te ondersteunen en de Sprookjesbosfiguren meer bekendheid geven. Ik ben benieuwd of dit gaat lukken. K3 en Plop kunnen kinderen frequent op de tv bekijken. De Efteling is veel minder in beeld en eens in de zoveel tijd een bezoekje aan Kaatsheuvel is wellicht niet genoeg voor echte binding en vragende kinderen bij het vak met koeken.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  PaulH

  Wellicht is er op Talpa nog ruimte voor die Sprookjesserie van de Efteling.


  15 augustus 2005 om 19:35
  Martin

  Ik denk dat het succes inderdaad zit in de binding van kinderen met de karakters. K3, Teletubbies, Piraten en Plop zijn dagelijks op de TV te zien en heel herkenbaar bij kinderen.


  16 augustus 2005 om 04:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!