Kies voor een weergaloze website met WordPress #adv

DTG
1 november 2016, 13:00

The New York Times, RTL Nederland, Sanoma en Sony: 4 verschillende bedrijven met totaal andere websites. Toch hebben ze een ding gemeen: WordPress. Dit contentmanagementsysteem (CMS) is sinds de introductie in 2003 uitgegroeid tot het populairste CMS ter wereld. Ruim een kwart van alle websites die online staan, hebben WordPress als basis. Dat zijn 16 miljoen WordPress-websites.

Waarom er zoveel bedrijven kiezen voor dit platform? Het is gebruiksvriendelijk, veilig en de opties zijn legio. Met WordPress bepaal je de invulling van je site. Tot in detail. Ook voor jouw bedrijf maak je met WordPress een website op maat. Een site die de identiteit van je onderneming uitdraagt en waarmee je je marketingdoelen realiseert. Een website die je doelgroep aanspreekt. Maar weet je even niet waar je moet beginnen of welke onderdelen een must zijn voor jouw online succes? Dan kun je altijd advies vragen aan DTG.

De voordelen van WordPress

Met WordPress bepaal je het design, de inhoud en de functionaliteit van je site. Vrijwel alles is mogelijk. Je kunt kiezen uit verschillende – gratis en betaalde – thema’s die de basis vormen van je webdesign.

Unieke voordelen van een WordPress-website:

 • WordPress is het veiligste CMS

  Een goed beveiligde website is essentieel in tijden waar computercriminaliteit zich steeds vaker voordoet. WordPress-websites zijn standaard ingericht voor het gebruik van SSL-certificaten. Miljoenen websites gebruiken dit protocol voor een beveiligde internetverbinding. Alle dataverkeer op een site is hiermee versleuteld. Bovendien is er – door de wereldwijde community van ontwikkelaars – geen enkel CMS dat zo snel van beveiligingsupdates wordt voorzien als WordPress.

 • Het CMS is flexibel en veelzijdig

  Doordat WordPress veruit de grootste community van ontwikkelaars heeft, wordt WordPress steeds verbeterd. De ontwikkelaars bieden naast goede support ook telkens nieuwe functionaliteiten aan.

 • Je website is gemakkelijk te verhuizen

  Vrijwel elke serviceprovider ondersteunt WordPress. Hierdoor kun je gemakkelijk je website verhuizen naar een andere hostingpartij.

 • Het is relatief goedkoop

  Voor een professionele site zoals van Sony zijn investeringen boven een ton heel gangbaar. Toch kom je met een beperkter budget van rond de 10.000 euro ook al een heel eind. Wil je een eenvoudige SEO-geoptimaliseerde site? Dan kun je al voor minder dan 2.000 euro een WordPress-website bouwen.

Open source CMS

WordPress is een ‘open source’ contentmanagementsysteem (CMS). Iedereen kan de code gratis downloaden en programmeurs mogen er zoveel in aanpassen als ze willen. Duizenden mensen over de hele wereld zijn bezig met het verder ontwikkelen van dit CMS. Hierdoor wordt WordPress continu verbeterd. Elk jaar zijn er gemiddeld 8 updates. Zo blijft het systeem goed en veilig draaien.

Functionaliteiten uitgelicht

WordPress biedt ruim 47.000 plug-ins. Een plug-in is een functionaliteit die je aan je website kunt toevoegen. Er worden veel nieuwe plug-ins ontwikkeld. Een aantal populaire en handige functionaliteiten voor ondernemers lichten we uit.

Reserveringsmodule

Voor restauranteigenaren, beautysalons, tandartspraktijken en andere bedrijven die op afspraak werken is een online bookingsysteem ideaal. Bezoekers op je website kunnen direct een afspraak of reservering via je website inplannen.

Webshop

Er zijn een aantal plug-ins waarmee je relatief makkelijk een webshop maakt. Daarvan is WooCommerce de populairste. Je kunt kiezen tussen een gratis en betaalde variant. De ‘premium’ versie biedt meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld seizoenacties aanmaken, kortingen instellen en jouw voorkeursbetaalmethode aangeven.

Betalingsmodule

De betalingsmodule zorgt ervoor dat je klanten een orderbevestiging per e-mail krijgen en kunnen kiezen uit verschillende betaalmethoden, waaronder:

 • iDEAL
 • PayPal
 • Creditcard

Reviewsysteem

Consumenten willen graag bevestiging of ze een bedrijf kunnen vertrouwen en het product aan de verwachtingen zal voldoen. Klantbeoordelingen zijn daardoor steeds belangrijker in het online oriëntatieproces. Door een reviewsysteem aan je website toe te voegen bied je transparantie en dat wekt vertrouwen. Het is ook handig voor eigen inzicht. Je weet waar je klanten tevreden over zijn en waar ruimte is voor verbetering.

Doel bepalen

De genoemde functionaliteiten zijn slechts een kleine greep uit de talloze plug-ins die je aan je WordPress-website kunt toevoegen. Om te bepalen welke plug-ins voor jouw website relevant zijn, is het belangrijk om het doel van je site te formuleren. Zoek daar vervolgens passende functionaliteiten bij die je helpen je doelstelling te realiseren.

Aandachtspunten

Systeem-updates

De updates van het basissysteem kunnen ervoor zorgen dat een functionaliteit niet meer werkt. Het is belangrijk om te weten welke updates goed en veilig zijn. Een professionele websitebouwer weet waar hij op moet letten en stelt een updatestrategie op voor je site.

Kosten maatwerk

WordPress is gratis. Maar wil je echt een mooie, professionele website, dan komen er al gauw kosten bij kijken. Voor de betere thema’s en plug-ins moet je betalen. Andere functionaliteiten die niet als plug-ins beschikbaar zijn, kosten relatief meer omdat het op maat ontwikkeld wordt.

Zelf doen of uitbesteden?

Het bouwen van een goede website is een omvangrijk project dat tijd, aandacht en expertise vraagt. Er komen zaken bij kijken als zoekmachineoptimalisatie en het schrijven van pakkende webteksten. Het is het overwegen waard om dit werk aan de juiste specialisten uit te besteden. Dan kun je erop vertrouwen dat dit belangrijke onderdeel van je marketingstrategie professioneel wordt opgepakt.

Je eigen onlinemarketingteam staat paraat

Bij DTG werk je samen met een persoonlijk onlinemarketingteam. Dit team bestaat onder meer uit een projectmanager, designer en SEO-copywriter. Je bespreekt al je wensen voor je WordPress-website en samen breng je de doelstellingen in kaart. Iedere 2 weken is er overleg over de voortgang en zie je wat er tot dan toe is opgeleverd. Zo blijf je betrokken en kun je bijsturen wanneer je dat nodig vindt.

Maatwerk door DTG

Om te zorgen dat je site aansluit op je merk en marketingdoelen, ontwikkelt DTG zelf functionaliteiten. Je bent dus niet afhankelijk van de plug-ins die WordPress biedt. Hierdoor zijn de mogelijkheden nog uitgebreider. Een WordPress-website van DTG is uniek, SEO-proof en mobielvriendelijk. Je hebt ook geen omkijken naar het onderhoud van je site. Technische updates voert DTG voor je uit. Tekst en beeld pas je eenvoudig zelf aan of laat je doen door je WordPress-team. Voor advies en ondersteuning kun je altijd terecht bij de helpdesk. Ook ná oplevering.

Bekijk hier onze website voor Verhuurbedrijf Kuijf:

Advies over WordPress?

Er is nog zoveel meer te vertellen over WordPress. Benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn? Vraag vrijblijvend advies aan van DTG. Onze online experts nemen dan contact met je op om je wensen te bespreken.

Online succes. Ruim 500 DTG’ers zijn daar dagelijks mee bezig. Voor jouw bedrijf. Designers, copywriters, onlinemarketeers, SEA-, SEO- en dataspecialisten, wij hebben alles onder één dak om dat succes waar te maken. Met meer dan 3.000 websites, 3.500 SEA-campagnes en 40.000 netwerkprofielen hebben we onze klanten het gezicht gegeven dat bij hen past. Dat zijn mooie getallen, maar ze zeggen niet alles. Wees kritisch. Stel vragen. Lees wat anderen over ons zeggen. En kom daarna eens bij ons langs.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!