Kartonnen dekbedovertrek: actiesite Stichting zwerfjongeren

Kartonnen dekbedovertrek: actiesite Stichting zwerfjongeren


Ik kreeg net dit mailtje binnen over dit meesterlijke idee om geld in te zamelen voor Stichting zwerfjongeren Nederland.  Le Clochar verkoopt dekbedovertrekken met een dozenprint erop.

De mail:

(...)Graag breng ik je Le Clochard onder de aandacht; Le Clochard (Peggy van Neer, Erik van Loo & vrienden) hebben een tijdje geleden het idee gehad om een dekbedovertrek te ontwerpen met de print van een kartonnen doos. Om vervolgens met de opbrengst van het dekbed een thuis- en dakloze jongere onder de kartonnen doos vandaan te helpen. Stichting Zwerfjongeren Nederland voert dit uit. Een schitterend idee waar ik verliefd op ben geworden. Begin oktober krijgt Erik de (1000!) overtreksets binnen en kan de verkoop beginnen. Zelf heeft hij er al zijn spaargeld in gestopt. Ik hoop dat de dekbedden een grote aftrek krijgen en dat er op deze leuke manier meer geld en aandacht voor de zwerfjongeren in Nederland komt. Graag wil ik je vragen om op je eigen manier bij te dragen aan dit prachtige initiatief; door zoveel mogelijk mensen er over te vertellen/mailen en vooral om er 1 (of 2 of 3?) te kopen natuurlijk! ?(...)

Bij deze dus. Koop deze unieke dekbedovertrek van 100% kwaliteits 144 garens per vierkante Inch strijk- en kinderarbeid vrije katoen.

Mijn bijdrage bestaat dus uit het plaatsen van dit stukje op Marketingfacts en wat commentaar op de SEO vriendelijkheid van de site.

 • elke blz heeft geen eigen zoekwoordrijke title. Overal is de title hetzelfde nml. ‘le clochard’
 • de session ids in de urls zullen wel met de shop te maken hebben. Gelukkig zorgen ze er niet voor dat de site niet geïndexeerd wordt. Wel zorgen ze voor onaangename URls die niet erg mensvriendelijk zijn en in google minder goed aanknopingspunten geeft waar je naartoe surft. Ook dieplinken naar bv bestellen is daardoor zeer lastig.
 • De site heeft nog weinig linkjes met het zoekwoord ‘dekbedovertrek’ naar de site hetgeen nodig is als je mensen wilt aanspreken die nog niet bekend zijn met le clochard. Vandaar dus die extra linkjes.
 • Als lezers naast het kopen van dit dekbed nu ook een stukje plaatsen op hun site met een link ‘dekbedovertrek’ of een meervoudsvorm cq synoniem dan zal le clochard snel op 1 staan in Google voor deze woorden.
 • Als de website bouwer nu ook nog achter de title van de homepage iets zet van ‘Le clochard: help met een dekbedovertrek een zwerfjongere de winter door’ dan zal het gaan werken, althans dat hoop ik want Google bombing zou niet meer werken.

Ik ben benieuwd, wie doet mee? Bestellen en linken dus…


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Leuk initiatief, alleen een spam-achtig 'bedelmailtje' doet de actie geen goed. Dat kan beter.

  geplaatst op
 • Wat een ontzettend leuke actie, doe mij maar zo'n dekbed. Ik ga het meteen doormailen aan alle vrienden en kennissen.

  geplaatst op
 • @hans: zo'n low profile bedelbriefje heeft in mijn inbox ook altijd een lage attentie waarde. Echter, tov een professionele viral komt het ook wel weer vriendelijke en echt over.

  geplaatst op
 • Super leuk initiatief om zo een dekbedovertrek te maken. Heb er net eentje besteld want is echt een super leuk cadeautje om te geven.

  geplaatst op
 • Hier hebben ze zeer trendy dekbedovertrekken.

  geplaatst op
 • Worden deze bedovertrekken nog verkocht? Want ik zou er graag een willen

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.