Kartonnen dekbedovertrek: actiesite Stichting zwerfjongeren

10 september 2007, 18:16

Ik kreeg net dit mailtje binnen over dit meesterlijke idee om geld in te zamelen voor Stichting zwerfjongeren Nederland. Le Clochar verkoopt dekbedovertrekken met een dozenprint erop.

De mail:

(…)Graag breng ik je Le Clochard onder de aandacht; Le Clochard (Peggy van Neer, Erik van Loo & vrienden) hebben een tijdje geleden het idee gehad om een dekbedovertrek te ontwerpen met de print van een kartonnen doos. Om vervolgens met de opbrengst van het dekbed een thuis- en dakloze jongere onder de kartonnen doos vandaan te helpen. Stichting Zwerfjongeren Nederland voert dit uit. Een schitterend idee waar ik verliefd op ben geworden. Begin oktober krijgt Erik de (1000!) overtreksets binnen en kan de verkoop beginnen. Zelf heeft hij er al zijn spaargeld in gestopt. Ik hoop dat de dekbedden een grote aftrek krijgen en dat er op deze leuke manier meer geld en aandacht voor de zwerfjongeren in Nederland komt. Graag wil ik je vragen om op je eigen manier bij te dragen aan dit prachtige initiatief; door zoveel mogelijk mensen er over te vertellen/mailen en vooral om er 1 (of 2 of 3?) te kopen natuurlijk! ?(…)

Bij deze dus. Koop deze unieke dekbedovertrek van 100% kwaliteits 144 garens per vierkante Inch strijk- en kinderarbeid vrije katoen.

Mijn bijdrage bestaat dus uit het plaatsen van dit stukje op Marketingfacts en wat commentaar op de SEO vriendelijkheid van de site.

 • elke blz heeft geen eigen zoekwoordrijke title. Overal is de title hetzelfde nml. ‘le clochard’
 • de session ids in de urls zullen wel met de shop te maken hebben. Gelukkig zorgen ze er niet voor dat de site niet geïndexeerd wordt. Wel zorgen ze voor onaangename URls die niet erg mensvriendelijk zijn en in google minder goed aanknopingspunten geeft waar je naartoe surft. Ook dieplinken naar bv bestellen is daardoor zeer lastig.
 • De site heeft nog weinig linkjes met het zoekwoord ‘dekbedovertrek’ naar de site hetgeen nodig is als je mensen wilt aanspreken die nog niet bekend zijn met le clochard. Vandaar dus die extra linkjes.
 • Als lezers naast het kopen van dit dekbed nu ook een stukje plaatsen op hun site met een link ‘dekbedovertrek’ of een meervoudsvorm cq synoniem dan zal le clochard snel op 1 staan in Google voor deze woorden.
 • Als de website bouwer nu ook nog achter de title van de homepage iets zet van ‘Le clochard: help met een dekbedovertrek een zwerfjongere de winter door’ dan zal het gaan werken, althans dat hoop ik want Google bombing zou niet meer werken.

Ik ben benieuwd, wie doet mee? Bestellen en linken dus…

Keesjan Deelstra (1966) is getrouwd met Tessel en is trotse vader van vier dochters: Sacha, Suja, Meike en Elvi. Hij schreef het veelgeprezen ‘Handboek zoekmachine marketing’; het eerste Nederlandse boek over Organic en Paid search dat inmiddels meer dan 12.000 keer verkocht is. Hij studeerde Sociale Geografie aan de UvA in Amsterdam en vond zijn stek uiteindelijk in de internetwereld. Met zijn bureau InternetEffect adviseert hij grote en kleine bedrijven op het gebied van zoekmachinemarketing. SEO+SEA+Analytics= > Omzet. Hij draagt kennis over met het boek en cursussen: 'live' workshops en trainingen en de nieuwe E-learning SEO cursus. Met de SEO tool SeoEffect tenslotte, kunnen ondernemers zelf met hun SEO aan de slag. SEO Effect wordt inmiddels door meer dan 5000 websites gebruikt.

Categorie
Tags

5 Reacties

  hans.busio

  Leuk initiatief, alleen een spam-achtig ‘bedelmailtje’ doet de actie geen goed. Dat kan beter.


  11 september 2007 om 05:20
  Annet

  Wat een ontzettend leuke actie, doe mij maar zo’n dekbed. Ik ga het meteen doormailen aan alle vrienden en kennissen.


  11 september 2007 om 07:58
  Keesjan Deelstra

  @hans: zo’n low profile bedelbriefje heeft in mijn inbox ook altijd een lage attentie waarde. Echter, tov een professionele viral komt het ook wel weer vriendelijke en echt over.


  11 september 2007 om 09:37
  Clarence

  Hier hebben ze zeer trendy dekbedovertrekken.


  7 april 2012 om 18:24
  Latisha

  Worden deze bedovertrekken nog verkocht? Want ik zou er graag een willen


  22 november 2012 om 15:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!