Internethelden

Internethelden

Jorn BargerWie zich ooit heeft verdiept in de geschiedenis van weblogs heeft ongetwijfeld eerder gehoord van Jorn Barger. Barger (1953) is al vanaf 1964 gefascineerd door computers, programmeren en internet en was één van de pioniers van Usenet waar hij o.a. FAQ’s beheerde over onderwerpen als ASCII art, Kate Bush, Thomas Pynchon en James Joyce. Op zijn website Robot Wisdom houdt Barger al vanaf 17 december 1997 een soort van dagboek bij waarbij hij verwijst naar interessante zaken op internet en daar zijn commentaar op geeft. Robot Wisdom wordt door velen gezien als de allereerste weblog ooit.

Aardig, maar interessanter is de persoon Jorn Barger. Intelligent, gedreven, controversieel maar ook onvoorspelbaar. Met enige regelmaat leek Barger van de aardbodem verdwenen. Hij zwierf dan zonder een cent op zak dakloos door de straten van San Francisco. Zo nu en dan kijk ik even op zijn weblog om te zien of hij er nog is. Soms volg ik de links waar hij naar verwijst. Zomaar om te kijken waar hij zich op dit moment mee bezig houdt. Deze week verwijst hij naar de tags lonely & sad op de fotosite Flickr.com.

Jorn Barger, even geniaal als mysterieus, blijft absoluut één van mijn internethelden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • In de Israel sectie heeft hij een link naar een artikel over 911 staan, ik vreesde al het ergste voordat ik er op klikte en ja hoor. Dit is de eerste zin in dat artikel:
  "Nine-eleven would not have occurred if the U.S. government had refused to help Israel humiliate and destroy Palestinian society."

  Verder zal het natuurlijk een topvent zijn..

  geplaatst op
 • Ook zo'n mooie internet-held : Laron Janier. Wel minder triest, niet minder geniaal.

  geplaatst op
 • De waarheid is soms hard spijkertje...

  geplaatst op
 • cursus webdesign en een schaar

  geplaatst op
 • Hi,

  I was wondering if my previous email regarding a broken link on your site has ever reached you?

  Thanks.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.