Internethelden

24 april 2006, 16:53

Jorn BargerWie zich ooit heeft verdiept in de geschiedenis van weblogs heeft ongetwijfeld eerder gehoord van Jorn Barger. Barger (1953) is al vanaf 1964 gefascineerd door computers, programmeren en internet en was één van de pioniers van Usenet waar hij o.a. FAQ’s beheerde over onderwerpen als ASCII art, Kate Bush, Thomas Pynchon en James Joyce. Op zijn website Robot Wisdom houdt Barger al vanaf 17 december 1997 een soort van dagboek bij waarbij hij verwijst naar interessante zaken op internet en daar zijn commentaar op geeft. Robot Wisdom wordt door velen gezien als de allereerste weblog ooit.

Aardig, maar interessanter is de persoon Jorn Barger. Intelligent, gedreven, controversieel maar ook onvoorspelbaar. Met enige regelmaat leek Barger van de aardbodem verdwenen. Hij zwierf dan zonder een cent op zak dakloos door de straten van San Francisco. Zo nu en dan kijk ik even op zijn weblog om te zien of hij er nog is. Soms volg ik de links waar hij naar verwijst. Zomaar om te kijken waar hij zich op dit moment mee bezig houdt. Deze week verwijst hij naar de tags lonely & sad op de fotosite Flickr.com.

Jorn Barger, even geniaal als mysterieus, blijft absoluut één van mijn internethelden.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  spijkertje

  In de Israel sectie heeft hij een link naar een artikel over 911 staan, ik vreesde al het ergste voordat ik er op klikte en ja hoor. Dit is de eerste zin in dat artikel:

  “Nine-eleven would not have occurred if the U.S. government had refused to help Israel humiliate and destroy Palestinian society.”

  Verder zal het natuurlijk een topvent zijn..


  24 april 2006 om 17:48
  webwolff

  Ook zo’n mooie internet-held : Laron Janier. Wel minder triest, niet minder geniaal.


  24 april 2006 om 18:33
  Kasper Katje

  De waarheid is soms hard spijkertje…


  24 april 2006 om 19:07
  captain caveman

  cursus webdesign en een schaar


  24 april 2006 om 20:02
  Ogi Djuraskovic

  Hi,

  I was wondering if my previous email regarding a broken link on your site has ever reached you?

  Thanks.


  16 april 2015 om 09:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!