• Mobile
  wordt gesponsord door

Jongen om iPod doodgestoken

Jongen om iPod doodgestoken
,

Je kon er natuurlijk op wachten maar het is toch wel heel diep triest.

Ben benieuwd wat Apple gaat doen.

Wat kunnen ze doen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Ben benieuwd wat Apple gaat doen...

  Wat is dat nou weer voor een -*- opmerking?

  geplaatst op
 • Apple gaat natuurlijk niets doen en er is denk ik ook (bijna) niemand die dat verwacht. Terecht.

  geplaatst op
 • Wat heeft Apple hier uberhaupt mee te maken?

  geplaatst op
 • Inderdaad een vreemde gedachtenkronkel op deze maandagochtend Niels, wat heeft Apple hier nu mee te maken?

  Apple zou natuurlijk wel een gebaar naar de buitenwereld kunnen maken maar de vraag is of ze dat in dank wordt afgenomen. Immers, men zal Apple al snel verwijten dat het misbruik maakt van de situatie.

  geplaatst op
 • De meeste iPod bezitters willen met hun witte oordopjes maar al te graag aan de wereld tonen dat ze een iPod hebben. Een iPod is tenslotte niet alleen een draagbare muziekspeler maar ook een statussymbool. Dat heeft Apple met slim design en dito marketing bereikt.

  Dit incident (ik hoop dat het bij een incident blijft) verandert waarschijnlijk niets wat Apple met iPods of vergelijkbare apparaten in de toekomst doet, maar misschien ook wel. Ik weet het niet.

  Ik vind het in ieder geval een discussie waard.

  geplaatst op
 • Er worden elke dag honderden mensen neergestoken om het geld dat ze bij zich hebben. Ik ben benieuwd wat de banken daaraan gaan doen...

  geplaatst op
 • Of de nieuwe sneakers van Nike, worden ook mensen om vermoord. Of het feit dat ze verkeerd keken naar iemand. Etcetera... Onzin dat Apple hier iets mee zou moeten, vind dat ook geen discussie waard, maar dat is IMHO.

  Overigens, heb geen zin me te registreren voor het AD, maar, ik zie in het andere artikel niets over het feit dat het slachtoffer zou zijn overleden...

  geplaatst op
 • Artikel op AD is niets anders dan een kort AP-bericht:

  Twee tieners worden ervan verdacht in de New-Yorkse wijk Brooklyn een jongen te hebben doodgestoken om zijn draagbare iPod-muziekspeler.

  De 15-jarige Christopher Rose en drie van zijn vrienden werden zaterdagavond door een groepje jonge mannen bedreigd. De belagers eisten de iPod van Rose.

  Ze staken de jongen twee keer in de borst toen hij zich verzette. De groep ging er met de iPod en een rugzak vandoor.

  Volgens de politie zijn dit jaar in de metro van New York al 50 mensen van hun iPod beroofd. De muziekspelers zijn zeer gewild en herkenbaar aan de witte oordopjes.

  Bron:
  http://www.ad.nl/artikelen/InternetenPC/1120374009473.html

  geplaatst op
 • Om het verhaal compleet te maken....
  De vermoedelijke daders zijn gearresteerd:

  http://www.newsday.com/news/printedition/newyork/nyc-nyipod044330829jul04,0,5420125.story?coll=nyc-nynews-print

  geplaatst op
 • De vermoedelijke daders zijn gearresteerd


  Zeker herkend aan de wit met rode oordopjes :-$

  OK, eigenlijk niet iets om grappen over te maken maar dat zal wel komen omdat ik het ook een beetje non-nieuws vind. Zolang mensen niet van eigendommen van anderen af kunnen blijven zullen er slachtoffers blijven vallen onafhankelijk van het soort product.

  geplaatst op
 • De iPod personaliseren, dat is wat men kan doen.
  Of men kan het iets meer multimedia maken. Bouw er bijvoorbeeld een mobieltje in, bijgevolg is het perfect traceerbaar.
  Misschien niet the way to go voor Apple, en verre van het doel dat Apple moet nastreven - criminelen ontmoedigen - want dan eindig je met een IPod dat 100 kg weegt (daar lopen ze niet snel mee weg die dieven) maar elk probleem stelt wel een opportuniteit voor. En wie beter geschikt dan Steve Jobs om met opportuniteiten uit te pakken?

  geplaatst op
 • Als je Apple ziet als een merk dat mensen verenigt met een iPod en accessoires als symbool, delen deze mensen een merkcultuur gefaciliteertd door Apple. Als je dat vergelijkt met gewone groepen mensen - tribes - bijvoorbeeld sportverenigingen, kerkgemeenschappen, enz. Die faciliteren ook een rouwproces. Misschien moet Apple een statement maken over het betreuren en vervolgens bijvoorbeeld een condoleance register openen en de condoleances bundelen en aan de familie overhandigen. Meer kan Apple kan toch niet doen? Het gaat om emoties en dat moet dus ook emotioneel worden opgelost.

  Op langere termijn kan Apple wellicht iets doen ter voorkoming. Bijvoorbeeld door een iPod met vingerafdruk op te starten of andere technische verbeteringen. Maar zoals in elke cultuur doet Apple er dan verstandig aan om te vragen wat de mensen zelf willen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.