Jonge ‘goeroes’ in e-commerce: trap er niet in!

30 mei 2020, 07:00

Het stappenplan onthuld van types als Boyd Hoek, Joshua Kaats en Jia Ruan

Wil jij ontsnappen aan het ‘nine to five’-leven? Slechts twee uurtjes per dag werken waar je maar wilt? Vanuit Ibiza of Bali bijvoorbeeld? Een nieuwe generatie goeroes in e-commerce roept jongeren op te stoppen met werk en studie om snel online geld te verdienen. Daarvoor hoef je alleen een online cursus te volgen. Wat zit hierachter? Kan dit echt? En is zo’n cursus iets waard?

Het stappenplan van de goeroes

Je hebt waarschijnlijk al een paar van dit soort ‘goeroes’ gezien op YouTube: jongens zoals Boyd Hoek (links), Joshua Kaats (midden) en Jia Ruan (rechts). Vanuit een villa op een vakantieoord vertellen ze jou dat ze een simpele manier hebben ontdekt om online geld te verdienen.

Ze gebruiken allemaal hetzelfde stappenplan om een zogenaamde ‘e-commerce goeroe’ te worden. Dit zijn de tien stappen uit dat plan:

 1. Speel in op de droom om vrij te zijn. Van alle verplichtingen, ouders en die irritante baas.
 2. Doe alsof jij het pad naar de ultieme vrijheid verkoopt. Beloof tienduizenden euro’s per maand.
 3. Kies een tak in e-commerce. Bijvoorbeeld verkopen op Bol.com, dropshipping of Facebook-advertenties.
 4. Geef in een gratis online cursus wat basistips voor die tak van e-commerce. Die tips kun je op Google vinden.
 5. Nodig iedereen uit voor een community op Facebook of Instagram, waarin meer gratis tips gedeeld worden.
 6. Laat je vrienden vertellen over het succes dat zij behalen dankzij jouw cursus. Toon grote omzetcijfers. De kosten en winst maken niet uit.
 7. Blijf mensen stalken met succesverhalen en foto’s van villa’s en dure auto’s. Tot ze geloven dat jij echt de weg naar rijkdom verkoopt.
 8. Verkoop een simpele cursus voor een extreem hoge prijs. Doe daarbij alsof het om een tijdelijke kortingsactie gaat.
 9. Laat nep-websites maken die lovende reviews over de cursus schrijven. Zorg dat die de echte reviews omlaag drukken in de zoekresultaten. Zodat iedereen die niks verdient aan de cursus het idee krijgt dat dat niet aan de cursus ligt, maar aan die persoon.
 10. Gefeliciteerd, jij bent nu een goeroe.

Is zo’n cursus het waard?

Denk eens goed na: als de goeroes echt zo veel geld zouden verdienen aan hun e-commerce business, waarom steken ze dan zoveel tijd in het verkopen van een cursus? De enige mensen die goed verdienen dankzij de cursussen zijn de goeroes zelf. Het verkopen van die cursus maakt hen rijk.

“De enigen die goed verdienen dankzij cursussen zijn de goeroes zelf”

Nu kun je denken: “Een superdure cursus over e-commerce verkopen is toch niet zo erg?” Dat is inderdaad niet het grootste probleem. Maar als duizenden jongeren stoppen met hun studie en in de schulden komen om die cursussen te volgen, dan is dat wel een probleem.

De studenten verwachten passief rijk te worden. Om er vervolgens achter te komen dat online marketeer zijn ook gewoon een baan is waar je hard voor moet werken. En dat een diploma en inkomen toch wel nuttig waren geweest.

Kun je dan geen geld verdienen met e-commerce?

Natuurlijk kun je geld verdienen door online producten en diensten aan te bieden. Maar niet met twee uurtjes werk per dag. Niet door mensen op te lichten met spullen die je voor meer verkoopt dan ze waard zijn (zoals Joshua en Jia doen) of vast te zetten met dure social media-campagnes (Boyd). En niet door zomaar te stoppen met je studie of baan.

Uit eigen ervaring met dropshippen, verkopen op Bol.com en Facebook-advertenties kan ik je vertellen dat je pas echt geld gaat verdienen als je unieke waarde biedt vanuit een expertise. Door kennis vanuit je studie of ervaringen vanuit je werk te gebruiken. En door hard te werken. Dat is de weg naar succes.

Verwacht geen passief inkomen

Wil je een stabiel inkomen verdienen via het internet? Dan kun je online marketeer worden. Daarvoor haal je gratis certificaten van Google en Facebook. En ga je bij een online marketingbureau werken om echte ervaring op te doen.

Zo kom je erachter wat bij jou past en waar jij waarde kan bieden. Maar kies dan bewust dit beroep en verwacht geen passief inkomen. Dat scheelt je een hoop teleurstelling.

Ivo de Clercq
Online marketeer & oprichter bij online marketing bureau Aanpoters

Hoe je merken groot maakt leerde ik als Google- en Facebookspecialist voor onder andere Douwe Egberts, Beter Bed en Nikon. Deze ervaring gebruik ik nu om organisaties online te laten groeien. Hulp nodig met online marketing? Stuur mij een mailtje via info@aanpoters.nl

Categorie
Tags

75 Reacties

  Walter

  Toen ik jong was, was er een editie van de Donald Duck die dit op de voorpagina samenvatte:

  Dagobert Duck verkoopt voor veel geld het boek: “Hoe word ik rijk?” (geschreven door Dagobert Duck).


  30 mei 2020 om 12:33
  Michael Maximus

  Grappig Nathan,

  Ik heb dezelfde (toevallig) gezien, had dezelfde gedachte denk ik.


  30 mei 2020 om 14:00
  Ramon

  Het artikel is goed onderbouwd en ik wordt zelfs agressief van figuren als een Boyd en dergelijke figuren. Het is letterlijk geld over de rug van anderen verdienen. En dat is walgelijk!! Hoe zou hij het zelf vinden als hij de student is die vervolgens keihard wordt opgelicht door een fake guru? Hoe kan hij en dergelijke figuren zichzelf ’s ochtends in de spiegel aankijken en zichzelf het ‘mannetje’ vinden? The good guy, terwijl het een bad guy is! Hoe kan hij met zichzelf leven terwijl hij potentieel levens ruïneert? Door hard te werken kom je ver in het leven, not by taking a short cut! Once you learn hardships, you learn the value of life.


  30 mei 2020 om 16:24
  Roderick van Straten

  Top Ivo! En thanks voor de Youtube tip Nathan


  30 mei 2020 om 16:26
  Don

  Wat een ongelofelijk sneu artikel. Totaal geen onderbouwing. Wat denk je dat een gemiddelde hbo kost per jaar? Met een investering van 1000,- kan je genoeg informatie uit zo’n cursus halen om dat bedrag makkelijk terug te verdienen. Beter dan die 10k die je kwijt bent aan een hbo, waar eveneens geen baangarantie is.

  Voor de duidelijkheid, ik heb geen cursus gekocht bij een van deze heren.


  30 mei 2020 om 17:45
  jeroenmirck

  Over onderbouwing gesproken, Don… HBO-instellingen moeten aan kwaliteitseisen voldoen, terwijl deze gastjes je alles kunnen wijsmaken. Dat doen ze ook, want hun video’s zitten vol namedropping en basics, nergens graaft het écht diep. Een evidente kat in de zak. Het is ronduit naïef om te denken dat je een complete HBO-opleiding wel even kunt samenvatten in een hip cursusje. Ondernemers worden rijk door zich hun hele leven lang te ontwikkelen, niet door één cursus te doen en verder achterover te leunen. En dat laatste is precies wat de heren beloven.


  30 mei 2020 om 18:29
  Maxine S.

  Ik heb zelf de cursus van Joshua gekocht in 2019, ik ben 31 en heb al lang mijn masterdiploma communicatie op zak. Ook al was ik al een jaar funnels aan het bouwen en bouw ik al meer dan 10 jaar mijn eigen websites. Ik kocht de cursus ook al was ik niet zeker dat ik wilde dropshippen. Ik heb enorm veel geleerd qua praktische strategieën in facebook ads en conversieoptimalisatie. Ik kreeg ook persoonlijke en heel waardevolle coaching tegen een crazy laag tarief (en geloof me, ik ken de gangbare tarieven). Het is altijd een weg van vallen en opstaan, ik heb gelukkig al een hele weg afgelegd en was al ondernemer. Maar om jongvolwassenen weg te zetten als zó beïnvloedbaar dat ze hun studie laten vallen ‘om snel rijk te worden,’ dat lijkt me kort door de bocht. De grote meerderheid zijn jongeren die enorm veel levenservaring en ondernemerservaring opdoen in dit proces. En ja, via een pad dat misschien afwijkt van de norm. Maar zijn we niet al ver voorbij het idee dat we allemaal volgens het vaste stramien moeten worden opgeleid? Zéker in marketing. Hoe ver lopen opleidingen daarin vaak achter? En hoe rijk is het voor je ervaring en leervermogen als je ervaringsgericht kan leren? Iets wat vaak ontbreekt in officiële opleidingen. Ik heb toevallig ook jaren aan een universiteit gewerkt als studiebegeleider. En als er 1 ding is dat ik weet: leren doe je best al doende, en leren doe je best gemotiveerd. Mensen die niet intrinsiek gemotiveerd zijn voor een opleiding, zullen er nooit veel van opsteken. Kunnen deze kerels hen wél motiveren om iets te leren en iets te ondernemen, dat is toch fantastisch? Ze hebben heus wel meer mensen in hun leven als ‘invloed’, maar fijn dat je je zo’n zorgen maakt iver die tere zieltjes, want daar gaat het je over, toch? Of is het gewoon een hot topic? Cheers!


  30 mei 2020 om 21:43
  Viktor

  Artikel is matig en veel te kort door de bocht. Lijkt alsof de schrijver even wat is gaan Google en dit artikel heeft geschreven. Plaatsvervangende schaamte. Zelf lid van de Dropship Academy. 100% het geld waard.


  31 mei 2020 om 00:08
  simme volkers

  ik baal er wel van dat ik telkens in de doelgroep ‘lamborghini en permanente vakantie in een jachthaven’ val. ben ik echt zo plat?!


  31 mei 2020 om 06:58
  Anouk

  Wow, wat een kort door de bocht artikel! Dat ben ik niet gewend van dit platform.

  Ik reageer eigenlijk nooit op blog artikelen maar ik vind dit gewoon echt niet fair tegenover de heren die hier toch wel zwart worden gemaakt zonder dat ik daarvoor een goede onderbouwing lees.

  Van Joshua weet ik dat hij regelmatig verteld dat het ook hard werken is, het komt je natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Volgens mij wordt er ook niet opgeroepen te stoppen met een studie, er wordt een alternatief aangeboden voor de traditionele route…

  Het is een feit dat je e-commerce locatie onafhankelijk kunt uitvoeren en ja, dat is wat veel mensen steeds belangrijker vinden. Dat heet inspelen op de vraag en de behoefte vanuit de markt, heeft niets met oplichting te maken.

  Iedereen is zelf verantwoordelijk om keuzes te maken. Je kunt ook gaan dropshippen naast je studie toch?

  Het succes van 1 persoon is geen garantie voor het succes van andere dropshippers maar wie niets probeert zal nooit iets winnen… Net als met beleggen; successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst…

  Ik gun de heren hun succes van harte!


  31 mei 2020 om 07:40
  Mark

  Goedemorgen,

  Ik reageer niet vaak op artikelen, en ik ben een groot fan van de (vaak) kwalitatieve stukken op Marketingfacts, maar dit komt op mij over als een persoonlijke vete of jaloezie van de schrijver. Ik heb zelf een master Marketing Management en werk al een jaar of 6 in Online Marketing. Na het luisteren van de podcast van Joshua heb ik uiteindelijk de Dropship Academy aangeschaft en dat is het geld dubbel en dwars waard. Al doe je het niet eens voor het Dropshippen, je leert zoveel over alleen al FB advertising dat dat het geld al waard is. Daarnaast krijg je echt veel tips voor het creëren van de juiste mindset en het regelen van je financiën. De schrijver van dit artikel zou eerst eens zelf de cursus moeten uitproberen en daarna oordelen over de kwaliteit. Daarnaast komt Joshua ook altijd over als oprecht en eerlijk persoon, en heb ik het idee dat hij nu onterecht woedt beoordeeld op een paar video’s waar hij in een Lamborghini rijdt (wat zijn goed recht is) door mensen die daar jaloers op zijn.

  Ik hoop dat jullie in het vervolg wat meer research doen voordat jullie zo’n eenzijdig artikel publiceren.

  Mark


  31 mei 2020 om 08:22
  Erik

  Het probleem is dat de kindertjes vandaag de dag zo naïef worden opgevoed. En gedebiliseerd door zgn’influencers’, gehersenspoeld dus. En de ouders zijn ook al van een versimpelde generatie.


  31 mei 2020 om 09:12
  Dennis Sanchez

  Dit artikel laat zien dat er totaal geen echte ervaring is opgedaan met een cursus van bijvoorbeeld Joshua Kaats. De waarde die er geboden wordt in de cursus is totaal gebaseerd op eigen ervaring en is dupliceerbaar. Als je ervoor gaat en het ook echt gaat proberen dan is de kans groot dat het je nog lukt ook.

  Ik ben zelf Creatief Strateeg bij T-Mobile maar heb daarnaast in mijn eerste maand als dropshipper 10k omgezet. Nu is het wel zo dat ik al een goede basis had met betrekking tot Facebook ads, maar de hands-on training en praktische real life tips maken dat je niet alleen het gevoel hebt dat je de theorie leert: je kunt het direct toepassen.

  Daarnaast heeft Joshua ook nog eens een Community waar mensen elkaar blijven ondersteunen en helpen om op die manier succes te behalen met e-commerce. Dit is wat mij betreft het echte gouden ei: de mensen die net als jij bezig zijn met het bouwen van hun bedrijf! Daar leer je zo ongelofelijk veel van..

  Zijn de reclames met dure auto’s etc misschien wat over de top? Het is in elk geval een goede marketingtool die deze ondernemende generatie aanspreekt. De ads zijn wat mij betreft dan ook het enige waarvan ik begrijp dat er kritiek op zou kunnen ontstaan.

  Verder zitten de trainingen, wat mij betreft, goed in elkaar. Vooral de community van ondernemers kan een enorm verschil maken in of je slaagt met je bedrijf of niet. Ik kies ervoor om geïnspireerd te raken van deze gasten en te leren van hoe zij ondernemen.

  Als je een communicatie opleiding volgt aan het HBO, dan leer je niet eens hoe Facebook ads werken. Hoe kan dat? Omdat ons educatie systeem stoffig is. Ik vind het daarom niet gek dat jonge gasten opstaan die mensen leren hoe het werkt.

  Dikke duim omhoog voor ze wat mij betreft.


  31 mei 2020 om 09:27
  Henk

  Stap 6 (Laat je vrienden vertellen over het succes dat zij behalen dankzij jouw cursus.) is in de reacties op dit artikel ook al toegepast zie ik?

  Laat je niet gek maken mensen, investeer in je eigen kennis en ervaring, experimenteer en ga niet voor rijkdom maar voor geluk. Als je wat wilt bijleren: alles staat op YouTube, of neem bijv. Skillshare en ga aan de slag.

  Shortcuts bestaan niet, de enige die ‘rijk’ worden van zo’n cursus zijn dit soort hippe boys zelf.


  31 mei 2020 om 10:30
  Roderick van Straten

  @Henk dat is precies wat ik dacht, veel ‘fans’ die ook zonder cijfers / data / voorbeelden beweren dat het allemaal top is. 😉


  31 mei 2020 om 10:37
  Mercel

  Als publisher wil ik hier uit de losse pols op reageren. Ik verdien zelf tonnen per jaar (winst) met alleen affiliate marketing via organisch verkeer in Nederland. Wat mij opvalt is dat het vooral de gemiddelde marketeers zijn niet goed op de hoogte zijn hoe het er aan de top aan toe gaat. Ironisch genoeg zijn ze vaak zelf bezig met hun zichtbaarheid vergroten door lucht te verkopen. Zogenaamde “prikkelende” artikelen verspreiden zoals “Linkbuilding is dood” en dit artikel over jonge succesvolle ondernemers die zogenaamd nep zijn zonder enig bewijs. De realiteit is; aan de top spenderen bedrijven duizenden euro’s per maand aan het kopen van links. En veel van deze e-com jongens uit het artikel zijn echt succesvol in dropshipping, en delen hun kennis in e-books. Ja, puur om nog meer geld te verdienen. Je kan miljoenen binnenhalen met e-books. Dus het argument waarom ze e-books verkopen terwijl ze al succesvol zijn slaat nergens op. Nog interessanter is, dezelfde marketeers die alles dood en nep verklaren, verkopen in veel gevallen zelf e-books. Er is 1 verschil, die schreeuwerige MKB marketeers zitten aan de onderkant van de markt en zullen altijd op het niveau blijven steken van een 2de hands autoverkoper. Toegegeven, ZZP’ers hebben ook betaalbare marketeers nodig. Maar wil je echt geld verdienen, laat je vooral niet beperken door de onwetende middelmaat.


  31 mei 2020 om 10:39
  Jeroen

  Wat een onzin artikel. Ik ruik een beetje jaloezie?

  ‘Denk eens goed na: als de goeroes echt zo veel geld zouden verdienen aan hun e-commerce business, waarom steken ze dan zoveel tijd in het verkopen van een cursus? De enige mensen die goed verdienen dankzij de cursussen zijn de goeroes zelf. Het verkopen van die cursus maakt hen rijk.’

  Die jongens hebben allemaal hun eigen business, maar zagen in dat het verkopen van cursussen ook geld oplevert. Slim toch? Zij verkopen kennis voor geld. En blijkbaar is de kennis zo goed, dat de cursussen nog steeds verkocht worden. Als het allemaal nep was, dan had je op social media toch allang klachten gezien? Nee, bijna iedereen die het koopt is er tevreden mee.

  Doe in het vervolg even wat beter je research, nu kom je over als een mislukte dropshipper die even zijn frustratie kwijt moet. Jaloezie spat er vanaf.


  31 mei 2020 om 11:57
  Rick

  Ik heb hier geen mening over maar heb wel een heerlijk recept voor wentelteefjes.

  Benodigdheden:

  150 ml melk

  2 eieren

  1 snufje zout

  100 g suiker

  2 tl kaneelpoeder

  4 sneetjes oude brood, wit of bruin

  1 el boter

  Bereidingswijze:

  Klop met een garde de melk samen met de eieren, zout, drie kwart van de suiker en de helft van de kaneelpoeder los. Laat de sneetjes brood om en om in het beslag weken (Tip: Gebruik hier een ovenschaal voor). Verhit de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes circa 2 minuten per kant. Meng de resterende suiker en kaneel met elkaar.


  31 mei 2020 om 11:58
  Christiaan ““

  Jammer; blijkbaar mag je niet naar Facebook linken. kopieer de link even in je brwoser.


  31 mei 2020 om 12:04
  Robbie

  Goed dat je hier aandacht aan besteedt. Grappig hoe al de positieve reacties over Joshua Kaats en zijn Dropship Academy hier op dezelfde manier geschreven zijn. Waarschijnlijk geschreven door Joshua zelf of een van zijn vriendjes? Doe je research goed en je komt erachter dat Joshua en zijn Academy waardeloos zijn en mensen leren om op te lichten.


  31 mei 2020 om 12:55
  jeroenmirck

  Gezellig, we hebben de fanclub van Joshua Kaats op bezoek. Gaat Joshua zelf ook nog reageren op de link van Christiaan waaruit het beeld naar voren komt dat zijn eigen webhandel riekt naar oplichting?


  31 mei 2020 om 13:06
  Esther

  Je haalt die dropshipfans er ook hier gemakkelijk uit. Ze verdedigen niet alleen hun God, roepen zonder onderbouwing dat het allemaal niet waar is en schrijven geen van allen fatsoenlijk Nederlands. Ik zie meerdere malen “is” vervangen worden door “zijn” of een “t” vervangen door een “d” om nog maar te zwijgen over de kromme zinnen en passie.

  Jongens, laat je niet gek maken, die dropshippers doen wel degelijk veel kwaad. Alle troep die zij verkopen komt uit China. Allemaal zonder (ce) keurmerk. Kinderspeelgoed met gif er nog in. Zogezegd veilig en met namaakkeurmerk. Het is gewoon te triest voor woorden. Je hoopt bijna dat ze zelf veel met dat speelgoed in aanraking komen en zich daardoor niet meer kunnen voortplanten, zodat we van dit schorem af raken.


  31 mei 2020 om 13:29
  Dirk

  Wat leuk om te zien dat de trollen van Boyd, Joshua en Jia ook hier de reacties volspammen. Afgestudeerd met een master Communicatie en dan termen als ‘crazy laag tarief’ gebruiken.. En een masterstudent marketing die een cursus van honderden euro’s koopt van een middelbare school dropout. De verhaaltjes moeten niet gekker worden!


  31 mei 2020 om 14:26
  GianluigiCuccureddu

  *Er is geen oneindige vraag naar “meuk”. Als er 100 meedoen, slagen er hoeveel?

  *Het huidige kapitalisme en de consumptiemaatschappij behelsen het continu consumeren van spul, terwijl we stiekem alles wel zo een beetje hebben.

  * Als ze al zo rijk zijn, waarom nog rijker door nog meer shopjes en online verkopen te genereren terwijl er al een overvloed is? Is de persoonlijke hebzucht en het persoonlijke belang dan zoooo enorm veel belangrijker dan het grotere plaatje?

  Men zegt dat de nieuwe generatie het moet doen… ik hoop het maar…

  Dropshipping is niets unieks (op de mogelijke uitzonderingen na), het is het ‘gemak’ van geen voorraad en noem het maar op, om een me-too ‘dozenschuif’ site te op te tuigen. Iemand haalde hier terecht aan waar die troep vandaan komt, vaak China, zeer lage kwaliteit, goedkoop-duurkoop waardoor alles nog meer belast wordt.


  31 mei 2020 om 15:26
  Marketing expert

  Bizar hoe de reacties vol staat met dezelfde, “normaal reageer ik niet” bijdrages. Allemaal dus door deze oplichters geschreven. Leuk dat ze nu zelf ook even geconfronteerd worden met de belachelijk slechte cursussen van deze pubers. Ik ben zelf CMO van een top 30 bedrijf, ik weet wat marketing is en deze yung boys zijn gewoon zielige oplichters niet intrappen. Wil je een goede cursus kijk even bij CXL.com.

  Groet


  31 mei 2020 om 15:35
  Peter

  Ach ach ach, dit artikel is weer geschreven door zo’n wijsneus van marketingfacts, die denken alles te weten.

  Nou koop gewoon lekker de cursus jongens! ze maken je snel rijk!!! geen vertrouwen op een paar van die mensen die over marketing schrijven en in een opel rijden zoals de mensen die tegen die cursussen zijn a brada.


  31 mei 2020 om 16:08
  jpdebruine

  Het spijtige van deze hele zaak is dat er nu een shitload aan spam op je fb komt van al die wannebee dropshippers. Het enige dat zij verkopen is AliExpress-spul voor het drie- of vierdubbele van de prijs, spul zonder enig keurmerk. Zij verkopen dit dan meestal zonder een geldig KvK- of btw-nummer, wat dan ook nog illegaal is. Je kan zeggen dat sowieso al veel mensen op AliExpress kopen, maar dan is het een eigen keuze, je weet van waar het komt en dat het eigenlijk aan weinig of niks voldoet. Deze dropshippers laten dikwijls uitschijnen dat hun spul kwalitatief beter is en wel voldoet aan bepaalde eisen wat dus niet zo is waardoor het eigenlijk meer naar oplichting neigt dan naar een eerlijke verkoopsovereenkomst.


  31 mei 2020 om 16:11
  Eveline van den Boom

  Stap 11. Mocht iemand ooit twijfelen aan de oprechtheid van de goeroe, dan is dit jaloezie. Wijs ze daarop.


  31 mei 2020 om 17:00
  Ronnie

  If it sounds too good to be true…

  Boefjes.


  31 mei 2020 om 17:26
  Roland

  Ik val terug op de oude wijsheid: Those who can do, those who can’t teach….


  31 mei 2020 om 17:41
  Wessel

  Walgelijk jaloers kutartikel! Niks meer en niks minder…


  31 mei 2020 om 18:08
  Frank

  Waarom heb ik sterk het gevoel dat veel van de reacties op dit artikel uit de koker van deze drie heren komen?


  31 mei 2020 om 18:29
  T camo

  Als iemand zegt goed te verdienen met een webshop, maar zijn domeinnaam niet wil vertellen of zijn product. Want anders ga je het zelfde verkopen


  31 mei 2020 om 19:16
  Timo schapendonk

  Fijn dat de advertenties en cursussen van deze gasten een keer kritisch onder de loep worden genomen!


  31 mei 2020 om 20:34
  Michel

  De titel vind ik wel wat negatief. ‘Trap er niet in’. Ik heb vroeger veel mensen gevolgd op internet om zo van alles te leren over online geld verdienen. Veel van die gasten proberen je over te halen om mee te doen en zijn vaak reuzen enthousiast over wat ze doen. Ze noemen veel voordelen op, maar onderaan de streep is het ook gewoon werken. Heb je een tijd hard gewerkt? Dan kan je prima een paar jaar achter over leunen. Het punt is alleen dat veel mensen graag willen horen dat ze na een cursus niet meer hoeven te werken.

  Misschien dat deze gasten het te makkelijk over laten komen, maar ik denk dat er ook genoeg mensen zijn die heel erg slim maar sceptisch zijn en mooie kansen laten liggen.


  31 mei 2020 om 21:25
  Christian

  Ivo/Marketingfacts: Prima om dit eens aan te halen, is er nog aan wederhoor gedaan bij de drie heren vóór publicatie?

  Sommige reacties zijn nogal over de top en dat de mkb-marketeer slechts een Opel zal rijden is wel erg stigmatiserend. Lekker belangrijk in wat voor auto je rijdt, is dat een doel op zich? Of slapen succesvolle marketeers/ondernemers ook in hun Lambo?


  31 mei 2020 om 21:53
  Ernstjan

  Ik vind het heel goed dat een artikel zich richt op het verkopen van lucht. En vooral hoe zeer dat anderen kan beschadigen. En ik kwam deze interessante passage tegen in het artikel: “Maar als duizenden jongeren stoppen met hun studie en in de schulden komen om die cursussen te volgen, dan is dat wel een probleem.”

  Maar waaruit precies blijkt nu dat het gaat om duizenden studenten die hun studie stoppen? En vervolgens in de schulden komen omdat ze die cursussen hebben gevolgd? Is dat gebleken uit een specifiek onderzoek? Waaruit blijkt dat het gaat om duizenden jongeren? En is dat onderzoek ergens terug te vinden misschien? Daar ben ik namelijk erg in geinteresseerd!


  1 juni 2020 om 06:57
  Rob

  Ja ze gebruiken filmpjes met lambo’s en vakantieoorden, puur om jouw aandacht te trekken. Dat is de kunst van marketing en dat beheersen ze goed

  Ikzelf heb de cursus van Jia gekocht en het is duidelijk dat de auteur van dit artikel dat niet heeft gedaan. In de cursus wordt duidelijk gemaakt dat het juist geen rich quick scheme is. Het eerste gedeelte van de cursus gaat over hoe je goedkoop kan inkopen en met een hoger bedrag kunt verkopen. Puur om risicoloos wat praktijkervaring op te doen. De overige 75% van de cursus gaat over het bouwen van een merk, productaanpassingen, het leveren van waarde en product development. Dus echt uitgroeien tot ‘een waardig’ bedrijf.

  Ik moet zeggen dat die cursus mijn beste investering is tot nu toe. In het eerste jaar heb ik 20.000 euro winst behaald en dit zal ik de komende jaren alleen maar uitbouwen, met of zonder 9 tot 5 baan ernaast.

  Jammer dat Marketingfacts zo’n eenzijdig artikel plaatst, zonder enige research. Zonder enige onderbouwing. De informatie van zo’n cursus is goed, beter dan 90% van de schoolvakken. Of een cursus het waard is? Dat ligt helemaal aan de actie die je vervolgens gaat nemen.


  1 juni 2020 om 07:39
  Dar

  Goed dat je dit even belicht, ik had precies dezelfde gedachtes erover. Fijn dat iemand dit even hardop zegt.

  Er is helemaal niks mis mee om cursus te volgen, ik heb zelf ooit een cursus via de Instagram gevolgd van Celine Charlotte (productiviteit on fleek).

  De pijnpunt ligt bij het feit dat ze harde marketing praatjes hebben. Mijn advies, blijf bij jezelf en ben transparanter.

  De bullshit meter is helaas niet bij ons allemaal even goed ingesteld 😉


  1 juni 2020 om 07:55
  Dave

  Let op: Ja, wat ze aanbieden is complete bullshit. Gebruik Google en doe het zelf! Zij verdienen geld omdat je hun product koopt. En ze zijn nooit succesvol geweest voordat jij bij hun een boek/cursus hebt gekocht

  Wauw… check alle berichten die lovend zijn hier in de comments. Dit is zoals al meerdere het hier zeggen exact vanuit de fanbase van de noobs Joshua en zijn musketiers!

  Met jaloezie-blablabla. Dudes, kom op zeg, jaloezie zal het laatste zijn wat mensen hebben die hier reageren (gemiddelde volk hier, geen kinderen). Ze hebben teveel naar sporters gekeken volgens mij als Joël Beukers: we gaan samen voor goud!

  Concreet: wees alert met deze boeven! Ze huren alles om van die hele toffe videos te maken, huren iemand in vanuit India om die mooie video te editen en hebben een lening afgesloten om van die mooie vakantieoorden te bezoeken.

  Peace and keep your’e mind clear!


  1 juni 2020 om 08:31
  Jelle v S

  Goed artikel.

  Duidelijk ook te zien dat zijn spambots hier ook aanwezig zijn, te herkennen aan de volgende woorden: ‘Kort door de bocht, Nog nooit, ik heb zelf de cursus gekocht.’.

  Wat zijn ze toch makkelijk te identificeren he!


  1 juni 2020 om 18:25
  Joris

  Ik kan het hun niet kwalijk nemen dat ze op dergelijke manier aan een inkomen proberen komen. Ook al verkopen ze lucht, ze zijn dan al zeker goed in het marketen van zichzelf. 🙂

  In de bedrijfswereld ken ik ondertussen ook al genoeg ‘coaches’ en guru’s en what have you, die gesteund worden door de CIO/CEO en vaak ook niet meer dan vooraf ingestudeerde one-liners afhaspelen, en in realiteit gewoon tijd kosten van degenen in een bedrijf die het echte werk verzetten. Maar zij zullen daar uiteindelijk dan de credits voor krijgen, ook al is hun rol verwaarloosbaar geweest.

  Ik vrees dat dit spijtig genoeg een sign of the times is….zoveel mensen die op een makkelijke manier een royaal inkomen willen verdienen, en dit kan je nog altijd het beste doen door anderen op te lichten, want draai en keer het hoe je wil, de meeste mensen zijn zeer naïef


  2 juni 2020 om 21:29
  Gert

  Zo veel reacties heb ik nog nooit gezien hier! Gevoelig onderwerp dus, oud vs. nieuw

  Ik vind dat het artikel goeie punten aanhaalt, maar ook debunking dropship gurus is inmiddels al een uitgekauwd thema. Marketingfacts valt voor de meme en bewijst dat ze een boomer-platform zijn. Welke marketing-goeroes moet ik volgen die een beetje realistisch zijn? Ik wil weg van dit platform. 100% boomer-alert!


  4 juni 2020 om 11:33
  Stijn Morren

  Misschien een stukje hoor en wederhoor toepassen op dit artikel. Toch de basis van goede objectieve berichtgeving. Ben zelf al enige tijd lid van de cursus en zeer tevreden.

  Wie denkt dat ik weer een of andere spambot ben ofzo of een noob volger, stuur me gewoon een e-mail en dan kunnen we het er is gewoon in een normaal gesprek met elkaar over hebben in plaats van elkaar maar steeds suggestief en naïef te noemen.

  E-Mail: stijnmorren23@gmail.com


  6 juni 2020 om 19:00
  Fredo

  Waar wordt dit artikel in jouw video door de mangel gehaald, Martin?

  Je ziet er 2 heren die bespreken hoe oplichters werken.

  Wie past 1-op-1 deze werkwijze toe? De 3 jongetjes van het artikel.

  Maar volgens de 2 heren van de video zijn deze 3 jongetjes de grote uitzonderlijke exceptionele rare uitzondering. Met als enige argumentatie “Wij kennen ze, het zijn klanten van ons”.

  Dat is niet alleen een bijzonder zwak argument, maar we kunnen hierdoor de experience van de 2 heren uit de video integraal schrappen wegens niet neutraal en objectief.

  Wij van IMU-Eend, bevelen IMU-Eend aan.


  12 juni 2020 om 12:19
  Arnold

  Tip 1: Als iets te mooi lijkt om waar te zijn… Dan is het dat ook! Altijd. Ja, echt.

  Dus… denk ajb zelfstandig en kritisch na, alvorens iets of iemand te geloven met een zogenaamd succesverhaal. Want: aan een dergelijke houding en een goede opleiding heb je ECHT iets in je verdere leven 😉

  PS Het ettert en stinkt overal van de fake reviews, zelfs hier. Dus reviews lekker links laten liggen, want die vormen een zwaar onbetrouwbare bron van informatie.

  Vertrouw gewoon op je eigen kritische blik of vraag een specialist in je familie/netwerk om advies. Veel beter toch dan een anoniempje te geloven, die wat mooie woorden heeft verzonnen, voordat ie zich weer voor een laagbetaald, tijdelijk baantje moest melden. De realiteit is vaak hard.

  Succes met hard werken aan je eigen succes en geluk 🙂


  7 juli 2020 om 22:11
  Nik.Kershaw

  Er bestaat niet iets als een meester dropshipper, alleen schaapjes die in de trucenval van een dropshipper lopen. En deze schaapjes zien lokkertjes als “gratis verzendkosten” en “Nu van 24.99, tijdelijk 21.99” terwijl je het voor 2.99 kunt krijgen. Ik ben heel benieuwd hoe dat volgend jaar gaat worden als er op alle bestellingen buiten de EU belasting betaald moet worden. Ik weet niet of die dropshippertjes zich dat beseffen, maar het is wel bijna een kwart van elke gedane bestelling. Ik zit spreekwoordelijk al klaar met bier en chips om te zien hoe zij dit nog gaan volhouden.

  Er was eens een onsuccesvol wegrestaurant in Italië tussen Milaan en Verona die met een enorme partij dure nougat zat dat al aan het verharden was. Ten einde raad schakelde hij de hulp in van een gewiekste marketeer. Daarna was hij binnen de kortste keren van zijn lading nougat af met flinke winst. Wat had de marketeer gedaan? Hij had overal schreeuwende prijskaartjes opgezet met een fictief verhoogde prijs, zodat de oorspronkelijke prijs een koopje leek.


  21 juli 2020 om 11:37
  doet er niet toe

  Al die bureaus leveren niets op behalve voor die gene die het heeft bedacht, dit gebeurd al jaren, niets nieuws onder de zon.

  Overigens is ook onze overheid en geemntes in nederland hier fan van, met hun stikkers plakken,onderzoek bureau hier en werk begeleiding bureau daar, een buurt team in de wijken van diverse steden waar gemeente medewerkers geld opzuigen als een stel aasgieren die overigens geen shit loontje hebben bij die zelfde gemeente, en vrijwilligers die hen dag in dag uitsloven met de hoop dat het ooit beter gaat worden.

  Nou vrijwilligers het wordt nooit beter tenminste niet voor jullie vrijwiligers en niet voor de werkloze of ban zoekende, de ratten lopen te graaien, tijd om er uit te stappen en tijd om dat slaafs gedag af te leren, jullie als vrijwilligers en baanzoekenden stappen hier constant in en houden dit soort instanties in stand.

  Dat zelfde geld hadden ze beter kunnen besteden aan werkgevers naar je regio toe te lokken.


  26 juli 2020 om 14:16
  levinson

  mensen denk is gezond na, waarom moet jezelf laten beïnvloeden? Door mensen die het gemaakt hebben? Niemand geeft zijn of haar geheim weg! Anders waren we allemaal rijk toch!? Denk is na?


  10 september 2020 om 17:59
  vraagje

  Wat is het verschil tussen deze jonkies en de business goeroes zoals carl van de velde, eelco de boer, etc, overpricte “trainingprogramma’s & seminars” met ondermaatse content


  20 september 2020 om 11:00
  vraagje

  Wat is het verschil tussen deze jonkies en de business goeroes zoals carl van de velde, eelco de boer, etc, overpricte “trainingprogramma’s & seminars” met ondermaatse content


  20 september 2020 om 11:00
  Joost van Weerd

  Grappig om te zien is dat vrijwel alle reacties die deze goeroes verdedigen gedaan zijn met enkel een voornaam.

  Als je toch zo overtuigd bent van deze fast en easy cash methode, zet dan ook je achternaam erbij.

  Hebben wij tenminste ook de mogelijkheid om je te googlen…


  10 oktober 2020 om 07:21
  Ole

  Ik zie alleen maar salty comments hier, voor de duidelijkheid: degene die dit artikel heeft geschreven heeft gelijk dat niet alle business modellen 2 uur per dag kosten om vervolgens 10k per maand te verdienen maar dat is wel mogelijk.

  Ik doe zelf dropshipping en SMMA en kan je vertellen dat als een jochie van 16 het kan jullie het ook kunnen…

  Dus voor de duidelijkheid Don:

  Ik verdien 8k+ maand en werk hier max 20 uur per week voor dus nee geen 2 uurtjes maar je artikel bevat verder alleen maar shit.

  Groetjes 🙂


  14 oktober 2020 om 16:05
  Pamela Raymond

  Ik ben zo blij dat ik een lening heb gekregen van een geldschieter die me helpt met mijn lening. Het was ongelooflijk hoe ik een lening van $ 50.000 kreeg. Ik heb een andere dienst geprobeerd, maar ik heb nooit een lening van deze dienst kunnen krijgen. Sommigen van hen zullen me vragen veel documenten in te vullen en aan het eind van de dag zal het niet goed aflopen. maar ik ben blij, na een ontmoeting met (Global Provission Credit) kon ik mijn lening van $ 50.000,00 krijgen, nu gaat het goed met mijn bedrijf en ik wil je dit alles vandaag laten weten omdat het snel en 100% is. betrouwbaar. Nu betaal ik de lening terug die ik van het bedrijf heb gekregen (Global Provission Credit). Neem contact met hen op en verspil geen tijd met deze geldschieters: e-mail {globalprovissioncompany@gmail.com} OF Whatsapp: +380660376104


  6 november 2020 om 18:37
  Anna Peterson

  Ik zou de heer Mark willen bedanken voor het verstrekken van een lening nadat hij verschillende keren was opgelicht bij het verkrijgen van een lening totdat ik werd doorverwezen naar LAPO MICRO FINANCE. De heer Mark die me een lening van 13000 heeft gegeven om mijn schulden te consolideren als u vandaag een dringende lening nodig heeft, kunt u een aanvraag indienen via e-mail: lapofunding960@gmail.com of whatsapp +1 (254) 354-4300


  13 november 2020 om 13:44
  Adrie

  Dit artikel is de waarheid, daarbij hebben die dropship guru’s ook nog voor veel problemen gezorgd bij de duane met niet doorkomende pakketten. Jammer maar waar. Daarbij is alles in China gemaakt en voldoen de spullen niet aan de Europese veiligheidsregels. Joshua toen je dik was en “niet succesvol” was je meer succesvol dan dat je nu bent.


  16 november 2020 om 04:58
  J

  IK RUIK HIER JALOEZIE.

  (Alles komt uit China) dus ook je Tarzan Esther


  2 december 2020 om 00:36
  mevrouw Jeanne

  Ik ben mevrouw Jeanne, voormalig werkneemster van de ING-bank, 54 jaar oud uit Duitsland, ik wil je vertellen over de vrijmetselarij, toen ik me in 2010 bij de vrijmetselarij voegde met de hulp van grootheer Edmundo die me inschreef bij de vrijmetselaar, Ik ben gezegend met rijkdom, macht en roem sinds dit hele jaar, dit is een geweldige kans voor jou om lid te worden van de vrijmetselaar.Elk nieuw lid dat zich registreert bij de vrijmetselaar zal een bedrag van 5 miljoen euro ontvangen en een welkome uitkering , als je meer wilt weten over de vrijmetselaarsfamilie, neem dan contact op met heer Edmundo op WhatsApp-nummer +2348159768201 je kunt ook Worldunitedpowersociety@gmail.com sturen en e-mailen, de heren zullen je uitleggen en je laten begrijpen waar het gezin over gaat, wees niet bang lid worden is geen slechte samenleving en het weerhoudt je niet van je geloof of religie, elke jongen kan lid worden


  20 januari 2021 om 05:39
  mevrouw Jeanne

  Ik ben mevrouw Jeanne, voormalig werkneemster van de ING-bank, 54 jaar oud uit Duitsland, ik wil je vertellen over de vrijmetselarij, toen ik me in 2010 bij de vrijmetselarij voegde met de hulp van grootheer Edmundo die me inschreef bij de vrijmetselaar, Ik ben gezegend met rijkdom, macht en roem sinds dit hele jaar, dit is een geweldige kans voor jou om lid te worden van de vrijmetselaar.Elk nieuw lid dat zich registreert bij de vrijmetselaar zal een bedrag van 5 miljoen euro ontvangen en een welkome uitkering , als je meer wilt weten over de vrijmetselaarsfamilie, neem dan contact op met heer Edmundo op WhatsApp-nummer +2348159768201 je kunt ook Worldunitedpowersociety@gmail.com sturen en e-mailen, de heren zullen je uitleggen en je laten begrijpen waar het gezin over gaat, wees niet bang lid worden is geen slechte samenleving en het weerhoudt je niet van je geloof of religie, elke jongen kan lid worden


  20 januari 2021 om 05:52
  Matthijs Bikkem

  Kijk los van het feit dat er een kern van waarheid in zit vind ik dat jij nog erger bent. Jij schrijft een artikel hierover om over zijn rug te profiteren van de interactie, comments, backlinks etc die je hier over zijn rug mee genereert. Alsof jij ook maar iets geeft om de mensen die de cursussen kopen bij hem. Dat is pas hypocriet


  22 januari 2021 om 22:32
  Menno real guru

  Trap zeker niet in deze troep!

  Producten verkopen die niet geleverd worden? Is dat dan echt een eerlijke manier van zaken doen?

  Of producten leveren die een schaal van 1:10 hebben en verkopen als schaal 1 op 1..

  Please where are the real Guru’s 😉


  31 januari 2021 om 09:16
  J

  Heb ik toch gelijk Ivo de Clercq,

  een Joshua kaats mogen we wel beledigen maar jou niet.

  Zodra de waarheid over jou gezegd word, dat verwijder je gelijk me reactie.

  Wat jij nu doet is geld verdienen met hun naam.

  Wat ik al eerder aangaf, JALOEZIE


  4 februari 2021 om 18:41
  Sam

  NPO is niet te vertrouwen, ze verdraaien alles om ander kwaad daglicht te zetten.


  25 april 2021 om 10:35
  Jose

  Ben je een beetje jaloers op andermans succes, jongen? Verdiep je er eerst even in en schrijf dan een eerlijk verhaal zonder afgunstige ondertoon.


  26 april 2021 om 16:37
  Kevin

  Erg tenenkrommend verhaal…

  Wat een boer niet kent, wat een boer niet eet?

  Persoonlijk heb ik al een redelijk aantal van deze cursussen mogen reviewen en ze doen allemaal wat ze beloven! ALS je er voor lange termijn aan wilt committen.

  NET als met elk ander doel in het leven. Als jij 6 weken 2x per dag gaat sporten en dan weer stopt zul je ook geen kast worden.

  Zo is dat ook met die e-commerce trainingen. Je krijgt de basis; koopt levenslang recht tot het volgen van de cursussen en community en moet daar ZELF het beste van zien te maken.

  Niemand neemt jou aan het handje; en ook Niemand zegt dat het makkelijk is; ze zeggen alleen dat de BASIS aangeleerd wordt in een x aantal weken, maar dat je verder echt zelf gemotiveerd moet blijven.

  Jacko Meijaard; Jia Ruan; Joshua Kaats; allemaal ken ik ze als “highly motivating” ondernemers die aangeven dat Ecommerce NIET zomaar aan komt waaien. En dat je keihard moet werken en saaie processen moet blijven herhalen om “rijk” te worden van deze verdienmodellen.

  Echter: als je SNAPT hoe het proces + de automatiseringssoftware werken; dan kun je net zo makkelijk als 1 website / webshop; ook 5 websites / webshops runnen en adverteren.

  Je kunt die truc dan voor de rest van je leven toepassen en er echt goed geld mee verdienen.

  Ik ben zelf nu ongeveer 2 jaar met affiliate marketing bezig en kan er prima van leven. Inderdaad, door skills die ik heb opgedaan via een dure online cursus van 1800,-!

  Dat is het hele idee achter de cursussen: verkoop een cursus waar iemand 10x of 100x zijn inleg mee kan winnen en dan mag het best een duizendje of 2 kosten.

  Daarom hoor je de meeste Dropshippers / affiliates / bol.com studenten niet janken. Ze weten dat het NIET aan de cursus ligt als ze het niet afmaken. Mensen die echt graag iets willen veranderen in hun leven laten zich door niets uit de weg slaan en zuigen op als een spons wat ze aan informatie krijgen.

  Daarnaast hebben de cursussen ALLEMAAL een 14 dagen geld terug garantie wanneer klanten niet tevreden zijn. Sterker nog: JOshua beloofd het volledige geld terug tot 30 dagen NADAT de volledige cursus is afgerond.

  Als jij geen geld hebt verdient tegen die tijd krijg jij zonder problemen je geld terug. Zo’n garantieperiode zie je bij geen enkele webshop ter wereld.

  Deze mannen moeten lekker door gaan waar ze mee bezig zijn en mensen met karakter en ruggengraat coachen naar een eigen business.

  Groeten, Kevin


  8 juli 2021 om 01:32
  Kevin snapt het niet

  Kevin snapt het punt niet helemaal!

  Just dream on 🙂 deze cursussen staan letterlijk gratis op het internet?

  Dus wat is de toegevoegde waarde dan nog Kevin?


  10 juli 2021 om 12:42
  Lala

  Opzich mogen deze gasten wat mij betreft die cursussen geven.

  Het is maar wat de gek of lees:de gehersenspoelde mensen voor over hebben.

  Feit is wel dat de cursussen buitenproportioneel duur zijn.

  En het beeld dat die mensen geven zijn niet reeel, ze huren een grote villa in Mallorca via AirB&B en doen dit alsof het van hun is. Huren een Ferrari op internet. Sorry daar prik ik zo door heen. Het kan ook niet nepper overkomen. Even dropshippen en ze vergelijk hun status bijna met die van CR7 of de goat.

  Die heeft 30 jaar dag in en dag uit hard moeten werken op het voetbalveld. En zij doen het even binnen een paar maanden.


  15 oktober 2021 om 23:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!