John Battelle verkoopt banners op blogs

John Battelle verkoopt banners op blogs
,

Federated MediaMet veel tromgeroffel is de planningstool van Federated Media voor adverteerders geopend. Met blogs als Boing Boing en en Digg was het veel belovend maar de bèta versie is teleurstellend. Federated Media heeft als missie…

“…to support independent website authors and audiences, by connecting them to marketers in an ongoing and robust conversation that feeds everyone involved.”

…maar heeft daar klaarblijkelijk niets van begrepen.  De enige reden waarom de bloggers zich bij Federated Media hebben aangesloten is waarschijnlijk de gunstige betalingsgarantie die Federated Media heeft gegeven. Federated Media stelt traditionele IAB formaten beschikbaar tegen hoge CPM prijzen. Segmentatie is mogelijk op demografische gegevens verkregen uit eigen onderzoek. Hierdoor maakt Federated Media de blogs wel toegankelijker voor beginnende blog- adverteerders maar voegt het niets toe aan de robust conversation.

Er is in de planningstool op geen enkele manier rekening gehouden met de unieke kwaliteiten van een specifiek blog of blogs an sich. Er wordt totaal voorbij gegaan aan het mogelijk maken van een conversatie. De kwaliteit van de auteurs en de blogs waar Federated Media op zegt te focussen lijkt vooral op de grote van de blogs te slaan. Het netwerk bestaat uit meer dan 50 professionele weblogs met een totaal van ongeveer 70 miljoen pageviews per maand. Dat zijn uiteraard mooie verkoopcijfers maar de long tail wordt genegeerd.

Aangezien de toch al succesvolle blogs steeds succesvoller zullen worden door een toename aan lezers en adverteerders zal het geld van de financiers ongetwijfeld terug verdient worden. De aangesloten blogs hebben voor zekerheid gekozen maar zullen dienen als goedkope melkkoeien. Op den duur zal John Battelle zijn netwerk kunnen verkopen aan de New York Times, welke nu al een van de belangrijkste financiers van het bedrijf is.

Afgelopen Februari sprak ik John persoonlijk toen hij in New York op 212NYC een presentatie gaf.  Toen gaf hij aan dat hij wel open stond voor alternatieve manieren van adverteren op blogs maar dat is hij schijnbaar vergeten. Voor de Bloggers in Amsterdam campagne zal ik nog met Federated Media in gesprek moeten aangezien wij van Dooce nog een maand advertentie ruimte te goed hebben.

John Battelle’s verkooppraatje is hier te downloaden.

Marco heeft al uitgelegd waarom adverteren op weblogs beter moet kunnen


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Heb het gisteren ook voorbij zien komen en het stond op mijn agenda om er een stuk over te schrijven. Moet zeggen dat ik minder negatief was dan jij maar kan me wel vinden in je conclusies. Federated Media voegt weinig toe en is eigenlijk niets anders dan een gewoon advertentienetwerk.

  Waar kunnen de bloggers in de VS op dit moment uit kiezen? Naast Federated Media (IAB-formaten op CPM-basis) ken ik Henry Copeland's BlogAds (banner en tekstads op flat fee basis), Philip Kaplan's AdBrite (tektsads op zowel fixed fee als CPC-basis) en dan uiteraard de contextuele netwerken zoals Google's AdSense (tekstads op CPC-basis).

  In Belgie is recentelijk Adhese gestart met een alternatief voor Google Adsense alhoewel de meningen verdeeld zijn over de vergelijking met Adsense.

  geplaatst op
 • Ik heb een berichtje op John zijn blog achtergelaten en hij antwoord (over conversaties gesproken) dat er nog zaken komende zijn. Ik ben benieuwd, op dit moment spreekt zijn planningstool en persbericht zijn mission statement nog tegen.

  Programma's als adsense zijn wel goed te gebruiken op blogs maar deze voegen ook niets toe aan de conversatie, sterker nog, de binding tussen adverteerder en blog is nog minder dan bij Ferated Media op dit moment. En dat is waar mijn teleurstelling vandaan komt vooral ook omdat Federated Media vele grote invloedrijke blogs in zijn netwerk heeft.

  geplaatst op
 • Deze week een aardig artikel over Jon's Federated Media Publishing in BusinessWeek.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.