Jan-Willem Roest (PayPal): “Mobiel betalen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen”

29 november 2016, 14:00

Betaal jij liever met cash, plastic of je mobiele telefoon? Er zijn steeds meer manieren waarop het betalingsverkeer, online én offline, wordt geregeld. Welke betaalmanieren zijn er in de toekomst mogelijk? Jan-Willem Roest, general manager PayPal Benelux, geeft antwoord.

Cash? We betalen binnenkort met onze telefoon! Via een app, met near-field communication (NFC), wordt deze betaalwijze een steeds bekender gegeven. Veiligheid speelt bij dit soort betalingen een grote rol. Roest: “De markt is momenteel enorm aan het veranderen. Waar PayPal ooit begonnen is in peer-to-peer-betalingen op eBay, zijn we nu de betaalknop op elke website. Maar het kan veel meer worden in de toekomst.”

Samenwerken met traditionele banken

Het bedrijf PayPal bestaat inmiddels tien jaar. Het is een online open betaalplatform dat is opgericht in 1998. Het basisprincipe is simpel: je hebt een betaalrekening op basis van een e-mailadres.

Roest is sinds juni 2016 general manager van PayPal Benelux: “Vorig jaar was een rollercoaster voor mij. Wij wilden echt gaan focussen op onze core, het betalingsverkeer. Toen werd mij gevraagd om deze nieuwe rol op mij te nemen. Dat ben ik gaan doen vanaf juni, maar dat was precies de periode dat we naar de beurs gingen.”

Roest blikt terug en kijkt vooruit in deze aflevering. PayPal is een bedrijf dat in Nederland nog veel terrein wil winnen. Met ‘mobile‘ als een van de belangrijkste drivers. Hoe gaan ze dat doen?

Jan-Willem Roest

Jan-Willem Roest is general manager PayPal Benelux. Paypal is ’s werelds grootste open online betaalplatform. Zelf vult Roest dat aan met “introducing New Money” op zijn LinkedIn-profiel. Roest is sinds januari 2010 betrokken bij deze betaaloplossing-gigant, eerst als head of relationship management en vanaf januari 2013 als manager digital goods Western Europe, een belangrijke tak voor PayPal, dat in Europa vooral sterk is in dit soort digitale transacties. Een man die zijn strepen intern dus zeker heeft verdiend.

Dit interview verscheen op 7ditches.tv.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!