Ivo Niehe koopt failliete boedel webbureau 2MB

12 januari 2003, 14:23

Ivo Niehe Producties neemt de activiteiten van het failliete webbureau 2MB over. Dit is opmerkelijk omdat tot oktober 2002 Ivo Niehe ook al eigenaar was van 2MB!?

Van de zeventien werknemers van 2MB zijn er negen weer in dienst genomen bij Ivo Niehe Producties. Curator Manon Cordewener wil niet zeggen hoeveel de tv-producent heeft betaald. Ook de namen van andere bieders, waaronder tv-producenten en internetbedrijven, wil ze niet noemen.

De overname door Ivo Niehe Producties is opmerkelijk, omdat de tv-producent tot oktober 2002 mede-eigenaar was van 2MB. Omdat Ivo Niehe Producties fuseerde met tv-producent Ren? Stokvis (onder meer ‘Ter land, ter zee en in de lucht’), moest Niehe 2MB van de hand doen.

Endemol, dat al een belang in de twee tv-producenten had, werd meerderheidsaandeelhouder. “Endemol wilde het bedrijf zo clean mogelijk overnemen. De situatie waarbij de oprichters van 2MB belang hadden in 2MB en Ivo Niehe Producties, vormde daarbij een obstakel”, aldus Els Rientjes, een van de drie directieleden.

Volgens de curator heeft de wens van de opdrachtgevers een doorslaggevende rol gespeeld bij het besluit om de activiteiten van 2MB over te dragen aan Ivo Niehe Producties. “Zij moesten hun medewerking verlenen”, aldus Cordewener.

Niets onoorbaars

Belangrijkste opdrachtgevers van 2MB zijn RTL (website ‘Eigen Huis & Tuin’) en Unilever (website ‘Life and Cooking’). Beide programma’s worden geproduceerd door – jawel – Ivo Niehe Producties.

Een ingewijde stelde eerder al dat het faillissement zou zijn bedoeld om op een goedkope manier van een deel van het personeel af te komen. Volgens Rientjes is er echter niets onoorbaars gebeurd. Zij verliest zelf ook haar baan. “Ik moet de WW in, tenzij ik op korte termijn een andere baan vind.”

Ook curator Cordewener zegt nog geen vreemde zaken op het spoor te zijn. “Het lijkt uiteraard vreemd dat het bedrijf dat tot voor kort mede-eigenaar was, 2MB nu weer terugkoopt. Maar ik heb tot nu toe geen reden om aan te nemen dat er rare dingen zijn gebeurd.”

Wel gaat Cordewener nog nader onderzoek verrichten naar het faillissement. “De eerste prioriteit was dat 2MB kon worden doorgestart, zodat er een oplossing kwam voor de werknemers.”

Bron:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!