It’s all in the timing!

19 september 2005, 12:34

It's all in the timing!We hebben het al eens vaker gehad over Daypart Advertising, online adverteren op een specifiek tijdstip van de dag. Enkele jaren geleden een actueel onderwerp maar vervolgens niet of nauwelijks toegepast. Waarom eigenlijk niet?

Een mooi voorbeeld blijf ik vinden het plaatsen van een advertentie op de voorpagina van de ochtendkrant, vervolgens het uitzenden van een radiospot ‘s morgens van 8 tot 10 uur (wanneer iedereen in de file zit), om vervolgens van 12 tot 2 uur te adverteren op de diverse nieuwssites, ‘s middags te adverteren op entertainmentsites en ‘s avonds afsluiten met een tv-commercial rond het 8 uur journaal.

Om een lang verhaal kort te maken, Atlas Institute en The Media Audit hebben onderzoek gedaan naar de effectiviteit van daypart advertising. Geen verrassende resultaten, wel goed om het weer eens te lezen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!