iPad 3 aanschaffen? Mijn ervaringen na een maand in huis

9 mei 2012, 08:00

Is de nieuwe iPad een echte innovatie of overbodig?

Ik heb de iPad 3 -ik vind 'de nieuwe iPad' echt niet handig- nu een maand. Ik geef mijn indruk over het scherm qua scherpte en sterkte 🙁 en hoe het voelt om na een jaar alleen maar Android-tablets te gebruiken weer een iPad te gebruiken.

Moet je nu een iPad 3 kopen? Volgens mij niet als je een iPad 1 of 2 hebt. Maar voor die een scherpe blik heeft voor design, zoals @woenz, wel.

Even ook nog een opmerking die niet in het filmpje zit: Ik heb de duurste versie gekocht met 64gbyte geheugen en 4G. Niet nodig. Spotify zorgt dat je weinig gbytes kwijt bent aan muziek, de camera is zo slecht dat je nooit video opneemt en dankzij tethering heb je ook geen 3g/4g nodig. Dus koop de goedkoopste versie: 16gbyte wifi. Als je geen gamer of gek op hi-res bent, is de iPad 2 goed genoeg, maar de meningen verschillen hierover, zoals je kunt zien in de video!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

17 Reacties

  Maurice

  Duidelijke recensie maar ik mis totaal de vergelijking met je eerder gebruikte android tablets. Voelde je de handboeien en oogkleppen van Apple weer?

  PS. Duik even dieper in het 4G verhaal wat volgend jaar hier in Nederland ook NIET gaat werken op de iPad3 #BeetjeJammer


  9 mei 2012 om 08:42
  Sander

  Ook ik ben erg benieuwd hoe het is om na een jaar weer een iPad te gebruiken.


  9 mei 2012 om 09:02
  Henk

  Helder verhaal… naar aanleiding van jouw accu ervaring blijf ik lekker bij m’n versie 2 (en wacht op 4)

  Enige twijfelpuntje blijft de fantastische verbetering in fontweergave bij de 3e versie, dat zou me over de streep gehaald hebben als de accuduur gelijk was gebleven.


  9 mei 2012 om 11:04
  ingmar123987

  Wat mij opvalt is dat de meningen over het kopen van iPad3 verschillen.

  Ik hoor veel mensen zeggen dat het scherm van de iPad3 beter is dan het scherm van de iPad2, maar dat het dus eigenlijk niet de moeite/geld waard is om de 3e versie aan te schaffen.


  9 mei 2012 om 13:03
  Elja

  Ik ben van een iPad 1 overgestapt na een iPad 3. Dat is dus echt wel meer dan de moeite vanwege de hogere snelheid. De iPad 1 voelt nu erg traag aan.

  Bij de iPad 1 had ik het 3G model, maar aangezien ik dat nooit gebruikte heb ik dat nu geskipped. Wel heb ik de 64 GB variant, want ik heb er doorgaans ook aardig wat films (handig in combo met de Apple TV) en veel apps op staan. 16 GB zou voor mij sowieso te krap zijn.

  Ik ben ook wel benieuwd hoe Vincent de iPad tegenover de Anroid tablets ervaart.


  9 mei 2012 om 15:32
  vincente

  @maurice ik vind de variatie van Androd tablets geweldig. Zoveel keusen sizes Ik gebruik nu altijd de galaxy note naast mijn blackberry torch (toetsenbord is toch geweldig). maar daar kijk ik films op (netflix), lees boeken, kijk slingplayer tv en navigatie en doe veel video interviews.

  Ipad lees ik vooral kranten die ik op android niet kan lezen (vk, nrc & fd). En vooral thuis. Camera gebruik ik nooit.

  Kids apps zijn ook beter op ipad. Irritant hoe slecht android tablets worden bedient. Ik vind ook de home knop op ipad geweldig (voor kids maar ook voor mezelf). heeft de galaxy note ook trouwens.

  @elja ik vind eigelijk de ipad1 ook nog best wel snel. Doet het voor de meeste zaken prima. Maar ik doe geen gaming. Jij wel?


  9 mei 2012 om 21:46
  vincente

  @maurice ik vind de variatie van Androd tablets geweldig. Zoveel keusen sizes Ik gebruik nu altijd de galaxy note naast mijn blackberry torch (toetsenbord is toch geweldig). maar daar kijk ik films op (netflix), lees boeken, kijk slingplayer tv en navigatie en doe veel video interviews.

  Ipad lees ik vooral kranten die ik op android niet kan lezen (vk, nrc & fd). En vooral thuis. Camera gebruik ik nooit.

  Kids apps zijn ook beter op ipad. Irritant hoe slecht android tablets worden bedient. Ik vind ook de home knop op ipad geweldig (voor kids maar ook voor mezelf). heeft de galaxy note ook trouwens.

  @elja ik vind eigelijk de ipad1 ook nog best wel snel. Doet het voor de meeste zaken prima. Maar ik doe geen gaming. Jij wel?


  10 mei 2012 om 19:17
  Maurice

  Die galaxy note lijkt mij ook wel wat. Qua bediening zit er idd veel verschil in maar die kan je altijd aanpassen als je er tijd in wilt steken. Apps kwaliteit is ook heel wisselend


  10 mei 2012 om 21:26
  Elja

  @Vincent; ik vond de iPad 1 nooit echt traag, totdat ik een tijdje aan de iPad 3 gewend was. Toen viel me het op hoe traag de 1 eigenlijk is in vergelijking.

  Wellicht is het geen schokkend verschil, maar fracties van een seconde sneller reageren geeft gelijk een vlotter gevoel aan de iPad.

  Ik speel ook nauwelijks games op de iPad, maar gebruik hem vooral veel voor het doornemen van RSS feeds en e-mail.


  10 mei 2012 om 21:57
  DannyOosterveer

  Mijn iPad 1 is sinds de update naar iOS echt enorm traag. Als ik een beetje te snel ga in de browser dan sluit ‘ie zich gewoon af. En dat gebeurt echt heel vaak.


  11 mei 2012 om 07:29
  DannyOosterveer

  *correctie, sinds de update naar iOS 5


  11 mei 2012 om 07:30
  Jeroen Nieuwstad

  Van iPad1 naar iPad3, iPad 3 is veel sneller en stabieler. iPad1 liep regelmatig vast, zeker na update IOS.

  Met iPad3 geef ik nu probleemloos presentaties en trainingen van uren met Keynote op beamer. Werkt perfect, ook bij gebruik van veel video en animaties. iPhone als afstandsbediening via wifi of bluetooth.


  14 mei 2012 om 13:44
  Paul Christian

  Geweldig zo’n resolutie in zo’n klein apparaat. Nu de macbooks nog 🙂


  14 mei 2012 om 14:13
  Kakoener

  De a5X CPU is niet sneller dan de a5 CPU. alleen de GPU Van de a5X is 4 keer sneller.


  15 mei 2012 om 19:21
  Kees

  Het nieuwe scherm maakt weergave van teksten net zo scherp als lezen van papier. Sinds ik over ben van iPad 1 naar iPad 3 ben ik 90% minder papier gaan gebruiken. Iedereen die veel teksten moet lezen en na afloop van een vergadering / bijeenkomst weer weggooit: zou het echt proberen (en de foto’s zijn voor twitter / website gebruik meer dan afdoende).


  16 mei 2012 om 18:32
  Wil Spar

  EEN REVIEW MET VRAAGTEKENS!

  Deze post van Vincente is snel en trendy, maar is verstoken van ‘belangrijke’ specs die de consument zou moeten weten alvorens hij of zij koopt.

  Het hele praatje heeft parallellen met een 2e hands autoverkoper, sorry dat ik het moet zeggen Vincente!

  Het leken-publiek wordt voornamelijk bedient met lengte van accuduur en de 2M-camera is niet goed en 5M camera is best aardig.

  Het zou ook prettig zijn als ingegaan wordt op de discrepantie van de processor; ARM versus INTEL. De laatste is geconstrueerd op een wijze waarbij via de transistors meer energie verbruikt wordt en Apple gebruikt de tablet-vriendelijk ARM processoren die dus energie vriendelijker zijn.

  De encrypty is ook zo’n ding. Weten mensen dat als zij geen wachtwoord ingesteld hebben dat hun data niet versleuteld wordt? Verder voor ios3 gebruikers die hun toestel alleen hebben geüpdatet maar niet eerst OS verwijderd hebben, deze maken in dat geval nog steeds niet gebruik van Apple’s nieuwe encrypted file system.

  En Siri, je kunt hier je email o.a. mee dicteren en je Ipda typt voor je. Ik heb zelf een Ipad 3 maar heb deze feature nog niet gebruikt.

  Gemiste kansen Vincent, maar keep working on it!


  13 juni 2012 om 16:45
  Astrid

  Ik wil een iPad aanschaffen. Ben niet zo’n gamer of film downloader. Puur voor opleiding, maar toch niet de minste. Welke raden jullie aan??? Wil eigenlijk ook niet achterblijven qua hitech. Design en beeldscherpte stel ik net als hoge snelheid zeer op prijs!!!!!


  19 maart 2013 om 06:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!