Invoering btw op online dienstverlening

12 juni 2003, 17:33

Vanaf 1 juli 2003 is btw van toepassing op bepaalde vormen van digitale dienstverlening. Dit volgt uit een nieuwe richtlijn van de Europese Unie. E-Bay, wereldleider in online-handel met 70 miljoen gebruikers, kondigt als eerste aan vanaf die datum btw te gaan heffen over haar verkoopkosten.

De nieuwe btw-regelgeving geldt voor alle verkoopkosten die aan de online-dienstverlener worden betaald, waaronder plaatsingskosten, kosten voor extra opties, abonnementskosten en de verkoopcommissie. De btw is van toepassing op leden die gewoonlijk in de Europese Unie verblijven of er een permanent adres hebben. Voorgeschreven wordt het btw-tarief te gebruiken dat van toepassing is in het land waar de verkoper is gevestigd. Voor Nederland is het btw-percentage van 19 procent van toepassing.

E-Bay zal haar verkoopkosten niet gaan verhogen, waardoor huidige verkopers hetzelfde blijven betalen. Bovendien kunnen zakelijke verkopers in aanmerking komen voor vrijstelling, als zij bij e-Bay een geldig btw-registratienummer invoeren en aan een aantal andere vereisten voldoen.

Bron:

http://www.adfoweb.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!