Internetten in de bus

24 maart 2005, 06:36

Terwijl er mensen zijn die met smart zitten te wachten op WiFi in de trein, kunnen vanaf eind dit jaar passagiers die reizen met nieuwe bussen van Connexxion gratis gebruik maken van draadloze internet toegang. De internetverbinding via UMTS van Vodafone wordt in eerste instantie aangeboden op een viertal buslijnen in de regio Twente.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  punkey

  Kijk en hiermee kan je je dus echt onderscheiden als vervoersbedrijf. Je core business is heel simpel, mensen en/of goederen van a naar b transporteren. Maar door dit soort diensten kun je de beleving van die core business op een hoger niveau krijgen en ja, wellicht zelfs een premium prijs voor vragen. Ik juicht dit heel erg toe en hoop dat de NS toch echt eens wakker gaat worden…

  Al is het voor mij persoonlijk te laat, omdat mijn gebruik van OV drastisch zal verminderen. Maar toch, blij dat er beweging in zit (no pun intended)


  24 maart 2005 om 07:20
  mangold

  Ik meen me trouwens te herinneren dat Connexxion ook ooit in de ‘gratis internet’-markt wilde springen, omdat ‘mensen steeds minder zullen reizen, naarmate het telewerken toeneemt’. Maar of dát ooit iets geworden is???


  24 maart 2005 om 09:12
  media

  Kijk zo kennen we albert weer, begon de links naar venturo al te missen 😉

  Begrijp inderdaad niet waarom de NS dit niet wat slagvaardiger aanpakt. Ik zit bijna dagelijks enkele uren in de auto; als ik in de trein een internetverbinding zou hebben dan is de verleiding toch wel erg groot om de auto te laten staan en wat vaker met de trein te gaan.


  24 maart 2005 om 09:28
  punkey

  @ Marco, ik ben een fervent treinreiziger zoals je weet. Ik rijd echter ook steeds vaker in de auto. En ik moet zeggen dat er nog wel iets meer moet gebeuren dan gratis internet om mensen echt in de trein te krijgen. Het is een goede start, maar hun core business (van a naar b vervoeren) kan nog wel stukken beter!

  Een van de bezuinigingen die ik nooit heb begrepen is het afschaffen van de railtender…


  24 maart 2005 om 11:26
  at

  Inderdaad Frank die railtender moeten ze verpachten aan particulieren!

  @ marco zal wel mijn enthousiasme zijn. 🙂


  24 maart 2005 om 13:53
  Evert Jan

  Railtender? Lijkt me ook lekker. Maar Een wagondeel exploiteren met horeca en wifi spreekt me nog meer aan: kan een leuk business networkingconcept uit voortkomen


  24 maart 2005 om 15:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!