Internetprovider chello start met digitale muziekservice

4 november 2003, 21:52

Chello start met een digitale muziekservice onder de naam ?chello musiczone?, een legale dienst voor het online beluisteren of downloaden van muziek zonder abonnement. chello speelt hiermee in op de toenemende vraag naar het legaal downloaden en branden van muziek.

De dienst biedt consumenten de mogelijkheid voor slechts EUR 0,83 per nummer muziek te downloaden uit een digitale catalogus met meer dan 200.000 titels.

Chello musiczone bevat zowel recente hits van Robbie Williams, Coldplay, Christina Aguilera en Norah Jones als repertoire van gevestigde artiesten zoals Pink Floyd en de Rolling Stones. Deze service wordt mogelijk gemaakt door de toonaangevende Engelse muziekdownloadspecialist OD2, die door popmusicus Peter Gabriel werd opgericht.

Herman Veenstra, Senior Director Regional Operations van chello, zegt: ?chello?s strategie is er op gericht om klanten een hoogwaardige toegang te bieden tot het beste breedband entertainment tegen een gunstige prijs. Wij willen muziekfans de kans bieden eenvoudig en goedkoop digitale muzieksamples te beluisteren en muziek te kopen. chello biedt deze service niet via abonnementen maar via een prepaid dienst, bekend uit de wereld van de mobiele telefonie. Bij dit systeem betaalt de klant naargelang zijn gebruik. Via hun chello-breedbandverbinding kunnen klanten tevens nummers streamen en beluisteren.?

Chello musiczone biedt de klant een gratis online Music Download ?manager?. De prepaid pakketten zijn al verkrijgbaar vanaf EUR 1,99. De klant ontvangt voor deze prijs voldoende ?credits? om twee nummers te downloaden en op cd te branden (EUR 0,99 per nummer). Hoe meer de klant besteedt, hoe lager de prijs per download. Het meest uitgebreide pakket kost EUR 14,99, en hiervoor ontvangt de klant voldoende ?credits? om 18 nummers te downloaden en te branden (EUR 0,83 per nummer). Er kan worden betaald met Visa of Mastercard. Binnenkort zullen ook andere betalingswijzen worden ge?ntroduceerd, zoals betaling via rechtstreekse afschrijving van de bankrekening van de klant.

Chello musiczone werkt samen met de vijf grote platenmaatschappijen (Warner, BMG, Universal, Sony en EMI). Daardoor hebben klanten direct en legaal toegang tot een enorme digitale muziekcatalogus met beroemde artiesten, verschillende muziekstijlen, en informatie zoals biografie?n. De innovatieve technische ondersteuning in deze samenwerking garandeert dat klanten kunnen beschikken over muziek van hoogst mogelijke audiokwaliteit. Naar verwachting zal het aantal nummers in de catalogus binnen een half jaar worden uitgebreid tot 400.000 titels.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!