Internetgebruikers op zoek naar zichzelf

7 augustus 2004, 06:40

Internetgebruikers zoeken op internet vaak informatie op over zichzelf. Zij doen dat zelfs vaker dan dat zij het internet afspeuren naar informatie over bijvoorbeeld familieleden. Dat blijkt uit onderzoek van Harris Interactive onder Amerikaanse internetters in opdracht van MSN, zo meldt de BBC.

Van de ondervraagden gaf 39 procent aan uitgezocht te hebben hoe bekend zij zijn op het internet. Slechts 29 procent had informatie over familieleden opgezocht. Ruim eenderde heeft ‘oude vrienden’ nagetrokken en 17 procent is ook wel eens op zoek geweest naar informatie over oude liefdes. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar wat er over hen te vinden is op het internet. Zij zijn vaak verbaasd over de hoeveelheid informatie die wordt gevonden over wat zij gedaan en gezegd hebben op bijvoorbeeld websites, in nieuwsgroepen of op forums, en over de mate waarin hun privacy daarmee wordt aangetast.

Uit het onderzoek blijkt verder dat internetters gemiddeld 11 minuten bezig zijn om de resultaten van een zoekopdracht in een zoekmachine door te spitten. Bijna 30 procent stopt geregeld met een zoekactie zonder enige bruikbare informatie te hebben gevonden.

Via:

http://www.nieuws.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!