Instant messenger populairder dan sms’en

Instant messenger populairder dan sms’en

Bijna 90 procent van de jongeren tussen 13 en 15 jaar gebruikt instant messenger om met anderen via internet te chatten. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor onderzoek naar leefwijzen & verslaving (IVO). De uitkomsten zijn gisteren gepubliceerd.

De jeugdige internetters zien instant messenger, waarbij je direct met anderen online kunt communiceren, als belangrijkste communicatiemiddel voor het onderhouden van sociale contacten. De mobiele telefoon, sms of e-mail zijn minder populair. Het onderzoek werd gedaan onder 680 scholieren van zeven middelbare scholen. 55 Procent zei dagelijks via instant messenger contact met anderen te zoeken.

De onderzoekers constateren dat meisjes gevoeliger zijn voor het “verslavende effect’’ van de vorm van chatten. Van de meisjes had 6,1 procent daar last van, terwijl dat bij de jongens 3,3 procent was.

Somberheid
Een ander negatief effect van het gebruik van instant messenger is dat dit bij jongens die zich wel eens eenzaam voelen “tot gevoelens van somberheid’’ kan leiden. Eenzame jongens die minder chatten, blijken minder somber, aldus het onderzoek.

Het IVO is gelieerd aan Erasmus MC in Rotterdam. Met de stichting Kinderconsument en MSN, een van de leveranciers van instant messenger, wordt een vervolgstudie voorbereid.

Bron: ANP


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.