Innovation Bootcamp met prof. Michael Shanks (Stanford University) #ADV

11 november 2015, 09:30

Op woensdag 18 november 2015 geeft professor Michael Shanks, verbonden aan de d.school van Stanford University een Innovation Bootcamp.

In deze masterclass maakt u op praktische manier kennis met ‘design thinking’. Dit is een innovatietechniek ontwikkeld door het innovatiebedrijf IDEO uit Californië. In Silicon Valley past 30% van de start-ups design thinking toe. Deze rollercoaster masterclass is een echte aanrader als u praktische ervaring op wilt doen met de innovatie mindset en skills uit Silicon Valley!

Op woensdag 18 november 2015 geeft professor Michael Shanks, verbonden aan de d.school van Stanford University een Innovation Bootcamp.

In deze bootcamp maakt u op praktische manier kennis met ‘design thinking’. Dit is een innovatietechniek ontwikkeld door het innovatiebedrijf IDEO uit Californië en wordt als volgt omschreven:

“Design thinking is a way of looking at the world, of thinking, planning, and delivering innovative solutions to messy problems and challenges. Design thinking helps a business or organization connect better with the people it serves. It matches people’s needs with what is technologically feasible and viable as business strategy or institutional policy. Design thinking is a way of being agile and flexible, putting people first in a world of change.”

In Silicon Valley past 30% van de start-ups design thinking toe. Courses in design thinking van Michael Shanks op de d.school van Stanford University zijn razend populair in het Amerikaanse bedrijfsleven en onder studenten.

In deze bootcamp doorloopt u in één dag alle stappen van innovatieproces. U past aangereikte design thinking technieken direct toe op een case. U werkt in groepen met andere deelnemers en hebt de mogelijkheid om een case van uw organisatie in te brengen. De case kan betrekking hebben op een te ontwikkelen product, dienst of oplossing voor jouw klanten. Ter afsluiting van de bootcamp wordt besproken hoe opgedane ervaring verder toegepast kan worden in de eigen organisatie.

Key words: high energy, high creativity & fun. De voertaal is Engels.

De Innovation Bootcamp vindt plaats op RDM Rotterdam. Dit is dé innovatie-etalage van het Rotterdamse havengebied en biedt plaats aan bedrijven, onderijs en onderzoek. Samen werken zij hier aan het vormgeven van de nieuwe maakindustrie voor haven en stad. De bootcamp start met een rondleiding in het Innovation Dock. In deze monumentale industriële hal werken bedrijven, studenten en onderzoekers naast en met elkaar aan open innovatie in de markten maritiem & offshore, energie & procesindustrie, duurzaam bouwen en logistiek & mobiliteit rond thema’s als composieten, robotica en 3D-printen. Binnenkort opent hier ook de eerste dronepilotenschool van Nederland.

Deze rollercoaster bootcamp is een echte aanrader als u praktische ervaring op wilt doen met de innovatie mindset en skills uit Silicon Valley!

Meldt u nu aan!

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!