Innovatie-ondernemers en startups gezocht voor KVK Business Challenge #spon

10 mei 2019, 11:00

De zesde editie van KVK Business Challenge is 15 april van start gegaan, ditmaal gekoppeld aan het Global Entrepreneurship Summit (GES) op 4 en 5 juni in Den Haag. Samen met twaalf corporates is Kamer van Koophandel op zoek naar oplossingen voor veertien vraagstukken. Deze vraagstukken uit verschillende branches worden onder de loep genomen en vragen om een creatieve innovatieve oplossing.

KVK Business Challenge is hét open innovatieplatform voor nieuwe business. Met deze speciale GES-editie gaat KVK samen met twaalf corporates op zoek naar de beste oplossingen voor problemen die zich binnen verschillende branches bevinden. Bedrijven die deze editie op zoek zijn naar de ‘creative minds’ van ondernemers zijn onder andere ProRail, UPS, KPN, Philips, de Nationale Politie en Shell.

Op 29 april is de challenge afgetrapt met een webinar waar ondernemers van tevoren vragen voor konden indienen. Na dit webinar is het online platform geopend en heb je nu de mogelijkheid om dieper in de vraagstukken te duiken en jouw beste oplossing te presenteren. Is de corporate geïnteresseerd? Dan zien ze je graag terug op de encounter op 5 juni.

“KVK gaat samen met twaalf corporates op zoek naar de beste oplossingen voor problemen in verschillende branches”

De zesde editie is gekoppeld aan het Global Entrepreneurship Summit (GES) op 4 en 5 juni in Den Haag. Tweeduizend succesvolle ondernemers, experts en investeerders uit de hele wereld komen in het World Forum bij elkaar met als doel Internationaal ondernemerschap te bevorderen. Een doel dat perfect aansluit bij KVK Business Challenge.

Deze editie bevat een groot aantal challenges uit verschillende branches. KVK is op zoek naar ondernemers binnen de datatechnologiebranche, maar ook de medische en duurzame branches zijn erg populair.

Al decennia lang is Nederland een belangrijke speler op het gebied van synthetische drugs. Wetenschappers schatten de inkomsten in 2017 uit synthetische drugs in ons kleine kikkerlandje op minimaal 18,9 miljard euro. Een voorzichtige schatting waarbij de werkelijke omzet waarschijnlijk nog hoger is. De Nationale Politie is op zoek naar ondernemers en start-ups die hen helpen te achterhalen waar het geld blijft dat verdiend wordt aan illegale productie en verkoop van synthetische drugs.

Een andere grote en bekende speler binnen deze challenge is Philips Healthworks. Tegenwoordig is de zorgverlening aan patiënten in ziekenhuizen vaak inefficiënt, wat leidt tot hoge kosten, minder dan gewenste gezondheidsresultaten en overwerkte medewerkers. Benno Tieke, Portfolio Manager bij Philips Healthworks: “Onze missie is om het leven van 3 miljard mensen te beïnvloeden in 2025. Dit doen we door het hele gezondheidcontinuüm aan te pakken.” Nieuwe methoden van patiëntbewaking, zowel in als buiten het ziekenhuis, moeten problemen kunnen verlichten en gegevens op zinvolle en snelle wijze kunnen presenteren aan degenen die dit het meeste nodig hebben. Oplossingen van ondernemers en start-ups moeten gericht zijn op de Quadruple Aim: verbeterde gezondheidsresultaten, verbeterde patiëntenervaring, verbeterde personeelstevredenheid en lagere kosten van zorg.

Een laatste belangrijke branche waar KVK het aanbod aan vraagstukken mee verruimt is duurzaamheid. Meerdere challenges zijn hierop gefocust maar de Nederlands-Britse multinational Shell vraagt ondernemers om hulp bij het opslaan en omzetten van elektriciteit en om mee te denken over de wind- en zonneparken van de toekomst. Tatiana Kozlova, Research Scientist bij Shell: “Energie stimuleert economische groei, sociale rechtvaardigheid en ecologische duurzaamheid. Ons doel is om meer en schonere energie te leveren. We zijn op zoek naar een innovatief idee waarbij het niet uitmaakt als de oplossing nog niet getest of verder uitgewerkt is.”

Wil je meer informatie over de deelnemende bedrijven of één van de challenges? Neem dan een kijkje op de website. Inschrijven kan tot en met 27 mei 2019 12.00 uur.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!