Inhaakkalender 2020: goed inhaken doe je zo

27 november 2019, 10:00

Inhaken loont: inhakers worden gemiddeld drie keer zo vaak gedeeld op social media dan niet-inhakers en het bereik van een inhaker gaat verder dan alleen de vaste volgers of fans van een organisatie of merk. Geen belangrijk moment missen in 2020? Het is weer de tijd van het jaar: de inhaakkalender voor 2020 is gereed, downloadable en wel!

De Obi4wan-inhaakkalender voor 2020 meteen downloaden? Dat kan hier.

Het is misschien verleidelijk om op elk toepasselijk of feestelijk moment van het jaar in te haken, maar doe dat vooral niet. Inhaken om het inhaken werkt juist averechts. Als je het doet, doe het dan goed.

“Haal alles uit de kast”

Waar moet een goede inhaker dan wel aan voldoen? De belangrijkste elementen op een rij:

  • Formuleer een heldere boodschap: hou het simpel maar sterk
  • Wees relevant voor jouw organisatie of merk
  • Bepaal een geschikt format: video, foto of visual
  • Haal alles uit de kast voor goede copywriting en design
  • Speel in op emotie, maar blijf altijd positief
  • Kies het juiste (social) platform voor een groot bereik
  • Goede timing is key!

De beste inhakers van 2019

Dit jaar kwamen er weer een aantal mooie inhakers voorbij. Albert Heijn haakte in augustus van 2019 met een eenvoudige maar doeltreffende socialmediacampagne effectief in op Pride 2019. De post zorgde voor een groot bereik op socialmediakanalen, zoals Twitter en Facebook:

Bron: Twitter

Ook Heineken wist menig fan van het merk weer te verrassen met een sterke tweet tijdens de release van de iPhone 11:

Bron: Twitter

Wel eens gehoord van een kartonnen doos als oplader voor je telefoon? Coolblue wel! In deze grappige video, gedeeld op 1 april, wordt het bekende blauwe pakketje aangeboden als ‘pakketpaneel’ waarin zonne-energie wordt opgewekt:

Ga jij de beste inhakers van 2019 volgend jaar overtreffen?

Download de inhaakkalender voor 2020

De meest interessante thema’s en inhaakmomenten op een rij, zo compleet mogelijk voor je opgesomd, in de inhaakkalender van 2020. Van Wereld Pinguïn Dag tot de start van Lowlands: voor elke organisatie zijn er wel momenten om op in te haken. Ook belangrijke (sport)events en festivals staan in de kalender. Mis je een dag? Laat het dan vooral weten.

Na downloaden ontvang je direct een e-mail met de digitale versie van de kalender in je mailbox. Handig om te weten: je kunt de inhaakkalender ook digitaal toevoegen aan je Google kalender of Apple agenda.

Nadine Felderhoff
Content Marketeer bij OBI4wan

Nadine is Content & Social Media Marketeer bij OBI4wan en schrijft over chatbots, media monitoring, webcare en reputatiemanagement. Heb je een vraag of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!