Image Search en Ask grootste stijgers in groeiende search markt.

15 december 2005, 07:15

Het volume aan zoekopdrachten is tussen juni en oktober met 15% gestegen aldus Nielsen/Netratings. Google leidt met met een marktaandeel van 48% gevolgd door Yahoo! (22%), MSN (11%), AOL (7%) en Ask Jeeves (3%). Het zoekvolume bij Ask liet een groei van 77% zien. Daarmee profiteerde Ask het meest van het stijgende gebruik van zoekmachines. In totaal werden in oktober 5.1 miljard zoekopdrachten gedaan.

Ook bij de verticals zien we opvallende stijgingen. Image Search stijgt met 37%, Local met 19%, News met 13% en Shopping met 10%. Uitgebreidere cijfers vind je bij Nielsen/Netratings (PDF).

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Tinus

  Wat is er nu waar van het gerucht dat Gates bezoekers geld wil geven voor het gebruik van zijn zoekmachine? Klinkt als een broodje aap..


  15 december 2005 om 07:23
  Bas

  Klinkt interessant, ik had gisteren nog een meeting met enkele overheidsheren die me vertelde dat er in Nederland verschillende initiatieven zijn op het gebied van Image en video search met automatische tagging en dergelijke. Een onderzoeksprogramma voor optische search, en nu blijkt dus dat er veel groei in zit.


  15 december 2005 om 07:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!