Ikea beste winkelketen 2005

13 december 2005, 06:45

Ikea is uitgeroepen tot beste winkelketen van 2005, vooral de goede sfeer, innovatie en de prijs-kwaliteit verhouding werden bij Ikea geprezen. In totaal brachten 90.000 mensen hun stem uit in de verkiezing.

Media Markt, vorige jaar nog de winnaar, duikelt naar de 19de plaats. Andere grote verliezers in de top 100 zijn H&M (van 3 naar 65) en Gamma (van 13 naar 71). Ketens die het dit jaar juist stukken beter doen zijn onder meer Jumbo en Bakker Bart.

Jammer om te zien dat de uitslag op diverse sites staat, waaronder die van mede-organisator het AD. Het 200 pagina’s tellende rapport kan besteld worden bij Q and A. De website bestewinkelketen.nl komt op dit moment niet verder dan een persbericht van 14 november. Begint de aandacht voor dit soort verkiezingen zelfs bij de organisaties al te verslappen? 😉

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Erwin

  Heeft iemand een link naar de volledige uitslag ?? Thanks!


  13 december 2005 om 08:59
  evroekel

  Die zocht ik dus ook. Maar tot op heden niet te vinden enkel tegen betaling van het rapport. Heb ik het mis of is die verkiezing domweg een verkapte manier om rapportjes te verkopen?


  13 december 2005 om 09:35
  Erwin

  Hi Erik, het lijkt erop dat je gelijk hebt. Leuke methode om makkelijk geld te verdienen lijkt me zo. Er is vast iemand die dit kan stoppen door hier een link te plaaten!! :))


  13 december 2005 om 09:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!