IBM bindt strijd aan met Google en MSN?

22 augustus 2003, 18:01

Al een paar dagen doen geruchten de ronde dat er deze week iets bijzonders staat te gebeuren in de zoekmachinewereld. Er wordt van alles gesuggereerd, onder andere dat MSN Google koopt, dat Google naar de beurs gaat, dat Google AOL koopt, dat Google met een pay for inculsion programma komt, dat … en dit is maar een greep uit de speculaties adus Astrid van der Vleut.

Het is al langer bekend dat Microsoft zich op de zoekmachinemarkt wil gaan begeven, de offci?le aankondiging daarvan zou ook groot nieuws zijn.

Er is echter nog een mogelijkheid: ik denk dat IBM zich met de zaken gaat bemoeien. IBM heeft stilletjes een zoekmachine ontwikkeld die wel ‘Google on steroids’ genoemd wordt. Het zou een spectaculaire ontwikkeling zijn als deze ‘Web Fountain’ online als zoekmachine beschikbaar zou komen.

Er is niet echt ??n bron aan te wijzen volgens van der Vleut. Veel artikelen voeren terug naar een veel breder artikel over IBM in Forbes: http://www.forbes.com/

Eerder had The Register er iets over geschreven:

http://www.theregister.co.uk/

Op de site van IBM zelf wordt Web Fountain in een ander daglicht geplaatst, namelijk sociaal-economisch onderzoek t.b.v. klanten, bijvoorbeeld marketingonderzoek voor grote bedrijven:

http://www.ibm.com/

In Pandia staat ook een interessant overzicht over een aantal nieuwe zoekmachines:

http://www.pandia.com/

Feit is dat zowel IBM (Almaden) als MicroSoft (MSN Bot) al flink aan het spideren zijn. Verder is het nog steeds speculeren.

Toegevoegd:

http://www.almaden.ibm.com/webfountain

Bron:

http://www.spriet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!