I-moders snel uit mms-isolement

5 augustus 2003, 15:47

KPN introduceerde vorige maand mms voor klanten van i-mode. Binnenkort kunnen ze ook rechtstreeks berichten uitwisselen met andere providers.

Van de vijf telecomproviders met een eigen netwerk die op de Nederlandse markt actief zijn, biedt alleen Orange nog niet de mogelijkheid om te mms’en. KPN dichtte begin juli het hiaat in zijn i-mode-dienst. Met onder meer de Nokia 3650 kunnen klanten nu ook multimedia-berichten sturen en ontvangen.

De uitwisseling van dergelijke berichten met klanten van Vodafone, O2 en T-Mobile is echter tot nu toe moeizaam. De ontvanger moet, ook al is hij in het bezit van een geschikt toestel, het plaatje of filmpje ophalen via internet. Geen ideale situatie, zo geven alle woordvoerders toe.

Volgens Stephen Hufton van KPN Mobile is het een ‘kwestie van dagen’ dat de i-moders ook via de drie andere providers rechtstreeks hun mms’jes kunnen uitwisselen. “De afspraken hiervoor zijn gemaakt, we zijn nu nog druk aan het testen.”

Eerder knoopten O2, Vodafone en T-Mobile al hun netwerken aan elkaar, na soortgelijke aanloopmoeilijkheden.

Bron:

http://www.webwereld.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!