Online video: hoe staat het ervoor anno 2019?

6 mei 2019, 10:00

Doe mee aan de Online Video Monitor 2019 en maak kans op een GoPro Hero 7

Sinds 2012 onderzoeken Marketingfacts en Quadia hoe het ervoor staat met online video in het Nederlandse marketinglandschap. Welke soorten video zetten marketingprofessionals in, hoe meten ze de effectiviteit en hoe denken zij dat online video in de toekomst gaat veranderen?

Ook voor deze zevende Online Video Monitor hebben we jouw hulp nodig. We zijn benieuwd wat jouw ervaringen zijn met het inzetten van online video. Worden er doelen gesteld en in hoeverre worden deze ook bereikt? Wat voor video’s denk je in de toekomst te produceren? Zet je bijvoorbeeld al technieken als Augmented- en Virtual Reality al in?

Dit jaar hebben we een nieuw onderdeel toegevoegd: in-house produceren van video’s of het inhuren van een expert. Wij zijn benieuwd in hoeverre marketing-minnend Nederland video’s op dit moment al zelf binnen de bedrijfsmuren produceert of juist externe experts inhuurt.

“Wanneer is het slim om videoproductie uit te besteden?”

We zagen in 2017 een belangrijke verschuiving: zowel marketeers als consumenten zien een rol weggelegd voor bedrijven als branded broadcaster. Dankzij de opmars van on-demand video, vloggers en social video, kan iedereen tegenwoordig zijn eigen online videokanaal starten. Ook merken. Wanneer is het dan toch slim om videoproductie uit te besteden?

Om erachter te komen hoe marketingprofessionals er anno 2019 in staan, willen we je vragen deze vragenlijst in te vullen. Doe je mee? Het kost slechts vijf minuten tijd en onder de deelnemers verloten we een GoPro Hero 7. De uitslag zal (natuurlijk) weer op Marketingfacts worden gedeeld.

Frank Schröder
Marketing & Communications bij Quadia

Frank heeft een voorliefde voor marketing en geschiedenis. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van EMG NL en Quadia .

Categorie
Tags

1 Reactie

    vlemse

    Dat is geen vijf minuten…


    20 mei 2019 om 09:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!