Het politieke spel

26 april 2005, 03:30

Met de verkiezingen op komst in Engeland blijkt gaming ook (een beetje) door te dringen in de politiek. Randommedia creerde voor BBC Radio 1 ‘Political mudslinging’ een online spel met de mogelijkheid politici te bekogelen met modder. De Liberal Democrats maken via de Iraq War Calculator, een mobile advergame, hun standpunten duidelijk m.b.t. de oorlog in Irak.

Begin juni is er in Nederland een referendum aangaande de Europese grondwet. Volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond stemmen de meeste mensen tegen de nieuwe grondwet. Zou de Nederlandse politiek gaming gaan gebruiken om stemmen te winnen of blijft het beperkt tot de bekende posters en aanplakborden?

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!