Het grote geld van online video #ADV

2 december 2014, 09:30

Online video is booming: YouTube sterren met fanbases van een half-miljoen, VOD-diensten die als paddenstoelen uit de grond schieten en meer en meer gerichte videodiensten voor bedrijven. Hoe ziet dit nieuwe ecosysteem eruit, hoe verschuift het consumenten gedrag en hoe verdien je geld met online video? Voor antwoorden op deze vragen organiseert iMMovator op 9 december een gratis Cross Media Café over de laatste ontwikkelingen in deze nieuwe industrie.

Met o.a. Nico Verspaget van Quadia een bedrijf dat ‘personalised video‘-oplossingen biedt waarmee organisaties beter scoren op het gebied van loyaliteit, customer service en leadgeneratie. Ook zullen de nieuwe cijfers en strategieën van Gfk en SKO gepresenteerd worden. En uiteraard aandacht voor multi channel networks, met presentaties van Divimove en RTL. Laat je in één middag gratis bijpraten! Schrijf je hier in.

Multi Channel Networks: nieuwe spelers in de video challenge

Een multi channel network (MCN) is een organisatie die samenwerkt met videomakers op video platformen als YouTube. Ze bieden videomakers op YouTube tools voor het monetizen van hun content, technische ondersteuning en analyses en ondersteuning op het gebied van marketing en crosspromotie. Ze krijgen een percentage van het geld dat via advertenties op het kanaal van de verbonden videomaker gegenereerd wordt.

Divimove groeide uit tot een van de meest toonaangevende Europese MCNs, (multi channel network) met meer dan 1.400 YouTube-channel contentcreators die meer dan 400 miljoen views per maand genereren. Hiervan worden 60 miljoen views per maand gegenereerd door YouTube kanalen in de Benelux. Eugene Hendrikx presenteert tijdens het Cross Media Café wat Divimove doet om aangesloten videomakers te helpen met het genereren van inkomsten.

Ook RTL zal hun splinternieuwe MCN toelichten dat 11 november jongsleden gelanceerd is. Het doel van een eigen MCN is het bouwen van duurzaam bereik en fanbases. RTL heeft experts aangesteld met jarenlange ervaring bij YouTube en grote MCN’s en zet ook zijn eigen expertise in op het gebied van online video technologie, marketing en sales. Erik Kepper, per 1 november aangesteld als manager MCN, zal hun visie toelichten.

Onderzoek en techniek

Tijdens het Cross Media Café is er ook aandacht voor nieuwe cijfers en onderzoek naar online video. Yvette Westerbaan, consultant Entertainment bij GfK zal de laatste verkoopcijfers presenteren over de videomarkt. Daarnaast presenteert Bas de Vos, directeur Stichting Kijkonderzoek (SKO) de nieuwe strategie van SKO die zich richt op het meten van alle video gebruik. Het gaat om televisie en online, en zowel programma’s als commercials.

Verder zijn er presentaties van Stef van der Ziel, oprichter van Jetstream en Streamzilla, beide CDN’s (content delivery network) die worden ingezet door partijen als Ajax, Heineken, Red Bull en Vodafone om video in heel Europa te distribueren. Guido Hettema, Solution Engineer Akamai, vertelt over media-analytics in het online video verdienmodel: hoe meer grip te krijgen op optimale performance, het gedrag van je publiek, trends en storingen. Het volledige programma is te bekijken op de iMMovator website. Hier kun je je ook gratis inschrijven voor het evenement.

Het iMMovator Cross Media Network is een netwerkorganisatie die zich richt op het versterken van de crossmediasector met de nadruk op innovatie en economisch rendement. Dit gebeurt door kennisdeling, kennisvergaring en het organiseren van contactmomenten tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Vanuit een kleine basisorganisatie worden verschillende projecten, events en publicaties opgestart die innovatie in de media industrie aanjagen.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!