‘Het belang van veilige videodistributie wordt steeds groter’

10 maart 2020, 14:00

7DTV interviewt Hans de Heus van MediaLab

De kracht van video binnen de zakelijke markt is enorm. Het bedrijfsleven zoekt naar passende oplossingen als het gaat om opslag en distributie van videocontent. MediaLab claimt hiervoor een oplossing te hebben. In gesprek met managing director Hans de Heus over de ontwikkelingen binnen online videobeheer en -opslag.

Zeker, je kunt je video tegenwoordig overal kwijt, op YouTube, Dopbox, WeTransfer, maar Hans de Heus van MediaLab geeft aan dat zijn bedrijf is gespecialiseerd in het deel daarvoor. Als je de video naar verschillende partijen over en weer moet voor bewerking en feedback voor publicatie.

“Een vlog opgenomen op de iPhone 11, is niet makkelijk naar de editor te krijgen”

De Heus: “De opnamekwaliteit van video wordt steeds beter, de grootte van de bestanden steeds zwaarder. Het wordt dus voor meer mensen een uitdaging om de video van A naar B te krijgen. Een vlog opgenomen op de iPhone 11, is al niet makkelijk naar de editor te krijgen. Als het bestand te groot is, gaat de telefoon soms zelf comprimeren om het tot een kleiner bestand te maken.”

Cloud-oplossing

Zijn Medialab biedt een cloud-oplossing waarin het bedrijf een omgeving kan creëren waarin video makkelijk van A naar B verstuurd kan worden en worden gedeeld. Zonder dat het aan de andere kant te hoeven worden gedownload. Kortom, de video-workflow wordt makkelijker.

Van alle content – die in MediaLab geplaatst wordt – wordt een kopie gemaakt. De kopie kan makkelijk gedeeld worden zonder dat het aan de ontvangerskant gedownload hoeft te worden.

Hans de Heus weet het zeker, in deze ontzettende groeimarkt met internationale spelers denkt hij een grote te kunnen worden.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!