Help jij de Nederlandse fietser vooruit? #ADV

4 augustus 2015, 08:30

Iedere Nederlander fietst. Dat vinden we heel normaal. Maar veertig jaar geleden hadden de bestuurders de fiets als vervoermiddel al afgeschreven. De auto was de toekomst, en fietsers moesten daarvoor wijken. Met demonstraties, lobby en wat je nu als guerillamarketing zou bestempelen wist de Fietsersbond de fiets weer op de politieke agenda te krijgen. Nu is de fiets populairder dan ooit en richt de Fietsersbond zich nog steeds op dingen die het fietsen veiliger, leuker en prettiger maken. De bond stond aan de wieg van OV-fiets, voert actie om scooters van het fietspad te krijgen, bouwt de beste fietsrouteplanner van Nederland en nog veel meer. Help jij de Fietsersbond als bestuurslid Marketing om nog meer te doen voor fietsers?

Over de functie

Als bestuurslid zorg je voor goed bestuur van de Vereniging Fietsersbond. Je vergadert zes keer per jaar met de andere bestuursleden en bezoekt twee keer per jaar de Ledenraad. Je controleert het marketing- en communicatiebeleid van de Fietsersbond en doet suggesties voor verbetering. Daarnaast denk je actief mee met de professionals van het landelijk bureau om het communicatie- en marketingbeleid te verbeteren en weet je door je relevante netwerk nieuwe kansen te creëren voor de Fietsersbond.

Het bestuurslidmaatschap van de Fietsersbond is vrijwilligerswerk. Je krijgt er dus niet voor betaald. Je reiskosten naar Utrecht (de stad waar het bestuur vergadert) krijg je natuurlijk vergoed.

Kenmerken van een bestuurslid

  • Lid van de Fietsersbond
  • Affiniteit met de fiets als vervoermiddel; enthousiast fietser
  • Antenne voor politiek-bestuurlijke aangelegenheden
  • Gemiddeld twee dagdelen per maand beschikbaar hebben (bestuursvergaderingen 6 keer per jaar op dinsdag, ledenraad 2 keer per jaar op zaterdag; verder ad hoc en schriftelijke overleggen)
  • Affiniteit met een ledenorganisatie
  • PR- en media-ervaring
  • Van een bestuurslid met als aandachtsveld marketing verwachten wij dat hij/zij werkt of gewerkt heeft in de marketingsector en dat hij/zij kennis heeft van moderne marketingconcepten.

Belangstelling?

Bekijk het volledige functieprofiel op de site. Voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek kun je contact opnemen met Martijn van Es: 030 – 291 81 25 of m.vanes@fietsersbond.nl.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!