Helft mobiele bellers in UMTS ge?nteresseerd

11 februari 2003, 20:18

Van de Europese mobiele telefoongebruikers is 42% geinteresseerd in het gebruik van derde generatie mobiele diensten. Dit blijkt uit een gezamenlijk Europees onderzoek naar 3G/UMTS diensten van NIPO Telecoms en Taylor Nelson Sofres Telecoms.

De helft van de mobiele bellers die ge?nteresseerd zijn in 3G-diensten, is bereid 6 tot 10 euro per maand neer te leggen voor diensten als MMS (Multi Media Messaging), mobiele internet of mobiel e-mailen. Daarnaast zijn de ge?nteresseerden ook bereid om tot 330 euro te betalen voor een 3G-toestel.

Het onderzoek toont verder aan dat er momenteel in Europa gemiddeld 26 euro per maand wordt verbeld (20 euro voor prepaidbellers en 37 euro voor abonnees).

Uit het onderzoek blijkt ook dat mobiel e-mailen en de videofoon het meeste aanspreken. Veel minder interesse is er voor het downloaden van muziekbestanden en het bekijken van videoclips op een mobiele telefoon.

Het onderzoek is gedaan in tien Europese landen, waaronder Nederland, onder 500 personen per land, van 15 jaar of ouder die in het bezit zijn van een mobiele telefoon, aldus NIPO.

Bronnen:

Taylor Nelson Sofres (TNS)

Wireless World Forum (W2F)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  media

  Adfoweb:

  42 procent van de Europese mobiele bellers is bereid om meer geld uit te geven aan UMTS- telefoons en diensten. Dit volgens het Amerikaanse bedrijf TNS Telecoms.

  42 procent van de ondervraagden wil maandelijks zes tot tien euro extra investeren in MMS, breedband-internet en e-mails. De gemiddelde maandelijkse gsm-factuur bedraagt volgens TNS in Europa 26 euro.

  Voor een nieuwe 3G-mobiel is de meerderheid bereid maximaal toch wel 330 euro neer te leggen. 77 procent van de ondervraagden ziet het meest in de e-mailservice, naast de mms-diensten. Bijzonder is dat juist de Oost- en Zuidoosteuropese consumenten een flinke interesse in de UMTS-apparaten hebben. 59 procent van de Turkse ondervraagden en 51 procent van de Poolse respondenten waren positief tegenover een eventuele aanschaf, tegenover 34 procent in Groot Brittannië en Duitsland. TNS onderzocht tien Europese landen. Onderzoeksbureau Nipo vertegenwoordigt TNS (Taylor Nelson Sofres) in Nederland.


  11 februari 2003 om 20:34

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!