Hacker Aljazeera.net voor de rechter

Hacker Aljazeera.net voor de rechter

Een Amerikaanse webdesigner hangt een celstraf boven het hoofd wegens het kraken van de website van het Arabische tv-station Al Jazeera. De man slaagde erin om twee dagen al het verkeer naar Aljazeera.net om te leiden naar zijn eigen pro-Amerikaanse website en e-mail te onderscheppen.

De 24-jarige webdesigner John William Racine II wordt beschuldigd van het ?onwetmatig afvangen van electronische communicatie en fraude? en is momenteel op borgtocht vrij.

Het is waarschijnlijk dat de man schuld zal bekennen, heeft de openbaar aanklager laten doorschemeren. De webdesigner had een wachtwoord ontdekt waarmee hij een zogeheten ‘redirect’ kon aanmaken op de website van Al Jazeera. Al het verkeer naar de Arabische nieuwssite kwam nu uit bij zijn eigen patriotische website, getiteld ?Let Freedom Ring?.

Tussen 25 en 27 maart zou John William Racine daarnaast 300 e-mailberichten hebben onderschept en naar zijn eigen e-mail adres doorgestuurd. Hiervoor vervalste hij een handtekening en een verzoek aan netwerkbeheerder Network Solutions Inc.

Het is nog onbekend welke straf de Amerikaan te wachten staat mocht hij schuldig worden bevonden.

Bron:
http://www.zdnet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • John William Racine, de Amerikaan die verdacht wordt van het inbreken op de website van Al-Jazeera, zal voor de rechter schuld bekennen.

  Racine die maandag in Los Angeles voor de rechter komt, zal bekennen dat hij in maart de website van de Arabische tv-zender Al-Jazeera heeft beklad en honderden mailtjes heeft onderschept, schrijft de Australische site News Interactive.

  De schuldbekentenis zou de dader flinke strafvermindering opleveren. In ruil voor zijn bekentenis zou de straf kunnen uitkomen op drie jaar gevangenisstraf of duizend uur dienstverlening of een boete van 1500 dollar. De maximumstraf in de Verenigde Staten voor dergelijke computerfraude is 25 jaar celstraf en een boete van een half miljoen dollar.

  Dankzij de actie van Racine werden bezoekers van Aljazeera.net gedurende drie dagen doorgestuurd naar de site van Racine, alias John Buffo. Daarbij zou hij zo'n driehonderd mailtjes die bestemd waren voor Al-Jazeera in zijn eigen mailbox hebben ontvangen.

  Bron:
  http://www.webwereld.nl/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.