Haal het maximale uit online video

5 september 2013, 09:38

Tips&tricks voor succesvol online video marketing

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van (online) video marketing speur ik regelmatig het web af naar interessante artikelen en tips. Zo ben ik laatst op enkele succesfactoren gestuit voor de inzet van online video. Hierbij vier nuttige tips om het maximale uit je online video te halen!

1. Zorg dat je je geproduceerde video niet alleen op Youtube deelt

Deel je video ook op andere externe websites zoals bijvoorbeeld blogs. Er wordt al veel videomateriaal op Youtube gezet waardoor het moeilijker wordt om op te vallen op dit videoplatform. Maak je video deelbaar via sociale netwerken, zodat mensen hem kunnen verspreiden. Geef ze bijvoorbeeld de embed code zodat het verspreiden makkelijker voor ze wordt. Als andere optie kun je je video plaatsen in een banner. Zo speelt je video als een advertentie af wanneer iemand met zijn muis langs deze banner gaat of erop klinkt.

2. Maak gebruik van een eigen videoplayer

Zo kun je de videoplayer volledig aanpassen aan je eigen huisstijl. Een andere reden om je eigen player te gebruiken is dat je bezoekers niet op een gerelateerde video kunnen klikken van bijvoorbeeld de concurrent. Op Youtube en Vimeo zijn mensen eerder afgeleid (bijv. recommendations aan het eind of reclame buttons naast de video) waardoor ze minder van jouw andere video's, services of andere pagina's op je sites zien. Je kunt met je eigen videoplayer een eigen merkomgeving creëren, een betere relatie met de klant creëren en ook de player zo maken dat deze op elk apparaat af te spelen is, zowel op mobiele telefoon, als tablet, als een PC.

3. Let op de details

Door een korte beschrijving, een titel, relevante tags en een thumbnail te maken voor je video, zorg je ervoor dat je via Google beter gevonden wordt. Met deze toegevoegde informatie kan Google je video’s beter indexeren. Aan het einde van de video probeer je met een ‘call to action’ bezoekers die je video interessant vinden, naar je website te lokken. Door tevens ook een landingspagina te maken, zorg je ervoor dat je klanten in een persoonlijke omgeving komen van het bedrijf en geen verleidingen krijgen van content van andere bedrijven.

4. Je video’s moeten voor je klanten goed bereikbaar zijn

Een geschreven link die mensen over moeten nemen in plaats van erop kunnen klikken, is al gauw een afknapper. Mensen zijn mensen simpelweg niet bereidt om een (te) lange link op te schrijven of in te typen. Wil je dat de kijker naar aanleiding van je video producten aan gaat schaffen of op je website komt of daar een bepaalde actie onderneemt, zoals het invullen van een contactformulier, zorg dan dat hij dit met één klik op de knop kan doen.

Meer tips&tricks zijn hier (video marketing strategie model) en hier (fogg behavioural model) te vinden.

GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET CASPER OVERKLEEFT

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!