Growth hack jij Marketingfacts naar het volgende level?

12 juli 2016, 08:30

Marketingfacts is een platform voor (online) marketeers. Met blogposts, maandelijkse Specials en het Marketingfacts Jaarboek informeren en inspireren wij marketeers met als doel hen beter te maken in hun werk. Maandelijks bereiken wij gemiddeld 200.000 unieke bezoekers. Onder nieuwe leiding worden in de komende maanden en jaren nieuwe initiatieven opgezet om het platform verder uit te bouwen. En misschien ben jij wel degene die ons gaat helpen bij die groei.

Als growth marketeer word jij verantwoordelijk voor de verdere groei van Marketingfacts als het gaat om traffic, bereik en engagement met onze lezers. Je beheert en optimaliseert alle sociale kanalen, optimaliseert de SEO van onze website en verhoogt het bereik en de impact van onze e-mailmarketing via onze nieuwsbrieven.

Daarnaast help je onze adverteerders om hun bereik te vergroten, bijvoorbeeld via a/b-testing en betaalde campagnes op social. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze advertising- en contentpartner Adfactor. Je ontwikkelt, monitort en optimaliseert eigen campagnes én de leadgeneratie die wij uitvoeren in opdracht van onze adverteerders.

Wie ben je?

Wij hebben geen idee. Nog niet, althans. We hebben wel een beeld voor ogen, maar uiteindelijk vinden wij je prestaties veel belangrijker dan zaken als opleiding, leeftijd en geslacht.

Wat moet je kunnen?

 • Je bent niet alleen bekend met Google Analytics, maar je kan die grafieken en tabellen ook vertalen naar acties waar Marketingfacts en onze lezers wat aan hebben.
 • Je stopt de O in SEO.
 • Je leest HTML, spreekt een aardig woordje Javascript en schudt database-queries zo uit je mouw.
 • Je hebt ervaring met Facebook Insights en andere sociale kanalen en weet hoe je bereik op social kan uitbouwen.
 • Je ontwikkelt en presenteert rapportages en plannen voor constante verbetering van het platform en de kanalen.
 • En je communiceert resultaten van experimenten, campagnes en uitingen op een heldere manier aan onze klanten en aan je collega’s.

Ben je nog niet afgestudeerd maar wil je wel horen bij het Marketingfacts-team? We zijn op zoek naar een stagiair online redactie! Die vacature staat hier.

Wat wij bieden?

 • Afwisselend werk in een relatief kleine, maar groeiende, organisatie die opereert binnen een groot direct netwerk van bloggers en partners.
 • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief – daar staat tegenover dat je aanspreekbaar bent op je resultaat.
 • Een marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Standplaats: regio Utrecht (Arnhem tot eind 2016).
 • Een MacBook en iPhone van de zaak.

Over Marketingfacts

Sinds de oprichting in 2002 heeft Marketingfacts haar positie als hét Nederlandstalige kennisplatform op het gebied van interactieve marketing steeds verder versterkt. Marketingfacts gaat niet voor het snelle nieuws, de focus ligt volledig op de ontwikkeling van de online marketingprofessional. Dit gebeurt onder andere via Marketingfacts.nl, het blog waarop jaarlijks zo’n 1.300 blogposts worden gepubliceerd. Deze artikelen worden geschreven door de circa 300 bloggers, stuk voor stuk experts binnen hun vakgebied. Maandelijks trekt het blog meer dan 200.000 unieke bezoekers.

Marketingfacts is gelieerd aan BBP Media, een onafhankelijk B2B-mediabedrijf en met 10 jaar ervaring in het bieden van relevante vakinformatie via titels als MarketingTribune en Twinkle Magazine. Daarnaast organiseert BBP een groot aantal evenementen, waaronder het B2B E-commerce Congres, Marketing & Technology, het Branded Content Event en de Global E-commerce Summit.

Reageer op deze vacature

Hoe reageer je?

Interesse? Stuur je motivatie, een c.v. en links naar alle relevante informatie van/over jou naar Thomas van Manen via thomas@marketingfacts.nl. Eerst meer weten over deze functie? Ook dan kun je bij Thomas terecht.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!