Grote inzamelingsactie mobiele telefoons van start

28 augustus 2003, 05:43

Winkelketen Tell Me start in samenwerking met TPG Post, Siemens, T-Mobile en ReCell een grootscheepse inzamelingsactie van mobiele telefoons.

Naar schatting liggen in Nederland meer dan 5 miljoen oude of ongebruikte mobieltjes. Vanaf 8 september valt overal in Nederland een blauwe zak in de brievenbus, waarmee men gratis de ongebruikte mobiele telefoon kan versturen via de rode brievenbus van TPG Post. De telefoons worden vervolgens milieuvriendelijk gerecycled. De opbrengst, tot liefst 7 euro per mobiele telefoon, komt ten goede aan het World Food Programme van de Verenigde Naties. De actie wordt ondersteund met een mediacampagne op de radio en in landelijke dagbladen. Presentatrice Yvon Jaspers is het gezicht van deze sympathieke actie.

Volgens voorzichtige schattingen binnen de telecommunicatiesector liggen in Nederland minimaal 5 miljoen ongebruikte telefoons. Directeur Sjeer Mestrom van Tell Me: ?Toen wij beseften dat er zo?n groot aantal oude mobieltjes in de kast liggen, hebben wij besloten een grote inzamelingsactie op touw te zetten, samen met onze partners TPG Post, ReCell, Siemens en T-Mobile. Voor elke ingeleverde telefoon maken wij 3,50 euro over naar het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties, een project dat wereldwijd strijdt tegen honger en al door TPG op grote schaal wordt ondersteund. Voor maar 38 euro kan ??n kind een jaar lang op school worden gevoed. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten, want we zorgen er tegelijkertijd voor dat de schadelijke onderdelen van mobiele telefoons, zoals de batterijen, niet in het milieu terechtkomen. Nog bruikbare telefoons worden opgeknapt voor hergebruik. Wij werken hiervoor samen met ReCell, een bedrijf dat is gespecialiseerd in recycling van telefoons.?

Blauwe zak

Vanaf maandag 8 september valt in heel Nederland een opvallende blauwe zak in de brievenbus. Hierin kan de consument zijn oude of ongebruikte mobiele telefoon stoppen. Vervolgens kan deze zak worden gedeponeerd in de bekende rode brievenbus van TPG Post of worden afgegeven op het postkantoor. De blauwe zak kan ook worden ingeleverd bij ??n van de communicatiewinkels van Tell Me. In dat geval wordt er zelfs 7 euro overgemaakt aan het WFP. De consument ontvangt dan een gratis nieuwe mobiele telefoon van Siemens in combinatie met een T-Mobile abonnement, gratis belminuten en een gratis headset. Gezien de laagdrempeligheid van de actie verwacht Tell Me een zeer grote respons. Directeur Mestrom: ?Wat is er nou eenvoudiger dan de telefoon in de envelop te stoppen en in de brievenbus te deponeren? We hopen natuurlijk dat daarnaast ook veel mensen de weg naar onze winkels weten te vinden, want daarmee krijgen ze een fantastisch aanbod en ontvangt het WFP nog meer steun.? De actie loopt tot 1 november 2003. Via www.blauwezak.nl kan de actie worden gevolgd. Het aantal ingeleverde telefoons en het ingezamelde geldbedrag voor WFP zal daarop steeds te zien zijn.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    anne boland

    Ik heb nog wat oude mobilele telefoons. Loopt dit aktie niet door of kent iemand een ander inzameling voor de goede doel?

    Anne


    13 juni 2006 om 15:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!