Gratis tv-programma’s downloaden via P2P-netwerk

29 januari 2005, 09:24

Het Duitse bedrijf Cybertelly heeft een peer to peer-programma ontwikkeld waarmee tv-programma’s op dezelfde wijze ‘gedeeld’ kunnen worden als muziekbestanden via eDonkey, BitTorrent of Kazaa. Wanneer een tv wordt aangesloten op een computer, kan het p2p-programma Cybersky met een vertraging van 5 tot 10 seconden het bekeken programma op het tv-scherm brengen. Zo kunnen gebruikers van het netwerk gratis lokale programma’s van over de hele wereld bekijken, ook die van betaalde tv-zenders (via: hcc).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  media

  Albert, enig idee hoever ze nu zijn in de UK?


  29 januari 2005 om 11:55
  CBO

  Cybertelly biedt oa ADSL-providers de mogelijkheid tv-zenders via het Internet te verspreiden. Het aanbod wordt verzorgt door gebruikers/adsl-providers (p2p distributie ipv client-server)die bepaalde tv-zenders uploaden, zodat andere gebruikers het programma kunnen bekijken. De streams hebben een formaat vaan 400kb tot 600kb, zodat beeldvullend tv mogelijk is.

  Aangezien tv via Internet alleen interessant is als het ook bekeken kan worden via een conventionele tv, zal een voordelige set-top box of media center nodig zijn.

  Volgens Cybersky komen er binnenkort Divx spelers op de markt voor 99 euro die CTV (Cybersky TV) kunnen ontvangen.

  Indien telecom bedrijven hun marketingkracht gebruiken om ADSL en divx-spelers gecombineerd zeer scherp in de markt te zetten, kunnen ze het kabelbedrijven lastig maken.

  Voorwaarde is wel dat het gebruik eenvoudig blijft. De verdienlijn voor Telco’s zou moeten komen uit een grotere markt voor ADSL. De investeringen in het netwerk kunnen daardoor gering blijven.

  Zeker in landen waar kabelbedrijven een relatief klein aandeel heeft, zoals in Duitsland bijvoorbeeld (50%), is er automatisch een groot bereik voor bovengenoemde toepassing.

  Ik ben benieuwd of Cybersky TV door kan groeien tot een alternatief voor kabel en sateliet tv distributie.


  7 maart 2005 om 21:05
  els

  doe maar eens iets geks (wat ben ik oud met zo’n suffe opmerking)


  30 oktober 2011 om 12:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!