• Mobile
  wordt gesponsord door

Gratis bellen dankzij advertenties

Gratis bellen dankzij advertenties
, Rahmani.nl

Orange-gebruikers in Israël met 3G telefoons kunnen binnenkort hun telefoonrekening reduceren door regelmatig advertenties te bekijken. Afhankelijk van het aantal advertenties die de klant bekijkt, kan de telefoonrekening geheel worden terugverdiend.

Tijdens de pilot en de eerste fase zal er gebruik worden gemaakt van mobile games. Klanten kunnen het spel “Celltrix” downloaden en zullen tussen de verschillende levels advertenties zien. De klant kan de advertentie overslaan.

“Na het bekijken van de advertentie kan er meer productinformatie opgevraagd worden. Er kan een sms gestuurd worden over het product naar iemand anders en de klant kan direct in contact komen met de telemarketingafdeling van de adverteerder. Dit maakt de advertentie interactief.” Aldus Orange

Het middel is goed inzetbaar om jongeren (doormiddel van games) te bereiken. Ook zie ik toepassingen tijdens het aankomende WK voetbal. Echter, dit is pas interessant voor mensen die de tijd hebben, maar geen geld om hun rekening te betalen. Vraag is of dit een interessante doelgroep is voor de adverteerders. Ook denk ik dat dit te fraude gevoelig is.

Kortom een leuke initiatief, maar persoonlijk denk ik niet dat dit de toekomst van mobile advertising is.

Via UPI


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Met www.voipdiscount.com (onderdeel van voipbuster) kan je al gratis naar diverse mobiele providers bellen (helaas zit Nederland er nog niet tussen). Dus zie hoe hard dat al gaat.
  Nog een paar jaar, dan hebben de meeste mobiele telefoons ook redelijk beschikking over breedband toegang, en kan je dus ook vanaf je mobiel je VOIP provider gebruiken, en betaal je alleen nog dataverkeer, wat zal neerkomen op een zacht prijsje abonnement.

  Het zal mij ook benieuwen hoe advertising daar nog in past. Je merkt bij bijvoorbeeld web tellers zoals nedstat/webstat4u al dat advertising niet getoloreerd wordt door de gebruikers, en er steeds meer overstappen naar weer andere partijen. Oftewel, benieuw wat voor business modellen erachter gaan komen.

  geplaatst op
 • Inderdaad, de tijd dat wij als gebruikers betalen voor de dure GSM netwerken die aangelegd zijn door de providers is binnenkort voorbij. Door steeds meer beschikbare alternatieve (wifi) netwerken zal meer en meer verkeer gaan via internet, waar vrijwel niets voor betaald hoeft te worden.

  Het bekijken van advertenties (ik denk hier echt aan algemene commercials) zou een oplossing kunnen zijn, maar als ik zie hoe dit eerder op internet-niveau gedaan en mislukt is, lijkt het me sterk dat dit HET businessplan wordt.

  Misschien het tonen van nuttige (tekstuele) advertenties van bedrijven in jouw directe omgeving (bepaald aan de hand van bv een GPS lokatie of Hotspot triangulatie). Dus stel je staat naast de Albert Heijn, dat je dan weinig (of geen) datakosten betaalt, in ruil voor een plekje op jouw mobiel apparaat om voor een bepaalde tijd advertenties te tonen van de betreffende Albert Heijn.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.