Google’s Eric Schmidt over de digitale revolutie en de invloed van technologie

3 maart 2012, 09:00

Keynote op Mobile World Congress 2012

Deze week vond één van de grootste ‘mobile’ congressen ter wereld plaats in Barcelona: Mobile World Congress. De nodige keynotes van de grote jongens uit de industrie kwamen voorbij, waaronder ook die van Google’s Eric Schmidt. Zijn visie op de toekomst van technologie en hoe dit onze maatschappij fundamenteel gaat veranderen is een must see voor iedereen die een smartphone heeft.

Keynote

Ondanks dat Eric Schmidt over het algemeen oogt als een saaie corporate man, hield hij deze week een inspirerende verhaal op het Mobile World Congress. Zijn presentatie startte met een Android productdemo, waarin Chrome voor Android wordt aangekondigd. Op zich leuk om te zien, het gebruik van tabbladen en synchronisatie met Chrome op je laptop, maar het verhaal wat Eric daarna afsteekt is waar het om gaat.

In een klein uur (inclusief vragen) gaat Schmidt in op de mondiale digitale revolutie en hoe technologie ons leven verrijkt. Nieuwe intelligente infrastructuren zullen op termijn ons leven gaan veranderen, maar tegelijkertijd ontstaat er een digitale kloof in de maatschappij. Zijn ideeën over opkomende technologie en de gelijkheid in de wereld zijn niet allemaal even realistisch, maar zeker interessant om te horen. Het internet biedt ons volgens Schmidt een toekomst met meer vrijheid en kansen voor iedereen.

“The web will be everything, but it will also be nothing. It will be like electricity, it’s just always there.”

Q&A

In de vragenronde na zijn verhaal worden nog wel wat interessante vragen gesteld. De kloof tussen mensen die nieuwe technologie binnen handbereik hebben en degene die nog niet eens stromend water en elektriciteit hebben wordt nog eens aangehaald. Er wordt een kritische vraag gesteld over het angstaanjagende toekomstbeeld dat Eric schetst m.b.t. robotica en de beleving van de echte wereld. Ook de discussie over telecomproviders en hun zoektocht naar nieuwe verdienmodellen is de moeite waard om te bekijken.

Mobiel verbindt, verrijkt, informeert en inspireert ons, dat weet Eric Schmidt zeer oprecht en goed samen te vatten in zijn (en Google’s) visie. Een echte aanrader, dus maak dit weekend een uurtje tijd vrij en laat je verrassen door Google’s Executive Chairman Eric Schmidt.

Video

Laurens Boex
Partner / Strategy director bij Rodesk

Oprichter & Strategy director Rodesk

Categorie
Tags

29 Reacties

    Elmar

    De impact van Google in ons leven is inderdaad te vergelijken met de uitvinding van stroom, zeker met web 2.0 waarbij Google ons DNA bepaald. Telecomproviders zijn laggards en houden de consumenten dom door ze veel te veel laten betalen voor oude technologie. Het zou fijn zijn als Google een aantal satellieten in de ruimte zou schieten en de ‘draadjesmonopolies’ achter zich zou laten.


    4 maart 2012 om 11:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!