Google verbetert zoeken naar nieuwsberichten

22 juli 2003, 19:28

Google NewsGoogle heeft verschillende verbeteringen aangebracht in zijn zoekdienst voor dagelijks nieuws. Het bedrijf wil graag het meest gebruikte gereedschap worden voor koppensnellers en andere nieuwsjunkies.

Google’s nieuwe dienst, genaamd Advanced News Search, laat bezoekers nieuwsberichten zoeken op datum, lokatie, exacte zinnen of publicatie. Gebruikers kunnen artikelen zoeken van meer dan 4500 media die via het web publiceren.

Advanced News Search breidt Google’s collectie webnavigatie-tools uit en verbetert de speciale News-index van het bedrijf. Google News werd in de herfst van 2002 gepresenteerd. Vorige maand bracht Google een toolbar uit waarmee gebruikers popup-advertenties kunnen blokkeren en makkelijk hun blogs kunnen verversen terwijl ze aan het surfen zijn.

Google News blijkt al een hit te zijn. Volgens cijfers van registratiespecialist Nielsen/Netratings had de dienst 2,5 miljoen unieke bezoekers in juni. Advanced News Search moet dit aantal uitbreiden met zijn specifieke zoekfuncties. Gebruikers kunnen onder meer zoeken naar verhalen met een exacte zin in alle werelddelen. Daarnaast kunnen ze zoeken naar verhalen in een specifieke publicatie, zoals de New York Times. Voorlopig is het zoeken op datum beperkt tot de maanden juni en juli van 2003.

Revolutionair zijn de verbeteringen van Google’s nieuws-zoekdienst niet. Een concurrent als Altavista biedt zijn bezoekers bijvoorbeeld al de mogelijkheid nieuws te zoeken op basis van regio, een specifiek tijdvak of de publicatie waarin het artikel is verschenen. Verder doorzoeken specialisten als Newsnow al meer dan 10.000 nieuwsbronnen, een aantal waarbij de 4500 van Google maar mager lijkt.

Bron:

http://www.zdnet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!