Google patenten meer dan ooit gevolgd

25 augustus 2005, 05:07

Nu het Google imperium zich in rap tempo aan het uitbreiden is van ?s werelds meest gebruikte zoekmachine tot e-mail provider (Gmail), routeplanner (Google Maps) en sinds kort ook peer-to-peer text en voice over IP messenger (Google Talk) is er steeds meer aandacht voor de patenten en octrooien die Google bezit. Wat kunnen we nog verwachten?

Roodlicht.com bericht vandaag over een nieuw toegekend patent met betrekking tot het ophalen van adresgegevens uit een database op grond van lengte- en breedtegraden. Ongetwijfeld een techniek die zal worden toegepast om zoekopdrachten lokaal-georienteerd te maken. Maar er zijn veel meer interessante patenten van Google te bekijken.

Andere opvallende patenten van Google

Een greep uit de patenten van Google is te vinden op de site van Espacenet.com. Een van de meest opmerkelijke patenten is toch wel een patent op het vertonen van advertenties in e-mail, gebaseerd op de content uit die e-mail. Verder kunnen we lezen over patenten op het gebied van geo-targetted advertising en advertising op basis van browsergegevens (surfgedrag).

Wat zoekfunctionaliteit betreft kunnen we op grond van de patenten nog een hoop verwachten van Google op het gebied van personalisatie. Daarnaast mag worden verwacht dat Google technologieen op basis van semantische taalverwerking, zoals bijvoorbeeld gebruikt in web self service toepassingen en zoekmachine Ask.com steeds verder zal uitbreiden.

Wolter Tjeenk Willink
Oprichter / Directeur bij Traffic Builders

Entrepreneur met passie voor digital marketing, oprichter van Traffic Builders: hèt full funnel digital marketingbureau van Nederland. Wolter Tjeenk Willink is regelmatig als gastspreker/-docent te gast bij diverse congressen en opleidingsinstituten waaronder Windesheim Flevoland en Nyenrode Business University. Traffic Builders is hét digital marketingbureau dat gelooft in de kracht van datadriven marketing en merkcommunicatie. Combineer je die twee dingen, dan krijg je een digital marketing strategie waarbij je kanalen en het budget optimaal inzet en de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Dus, lees snel verder over onze aanpak als digital agency voor marketing en media. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van je eerste kennismaking met Traffic Builders. Goed om te weten: we houden wel van een uitdaging!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!