Google lanceert nieuwe features

Google lanceert nieuwe features

Zoekmachine Google kent sinds kort weer een nieuwe feature: zoeken in numerieke ranges. De toepassingsmogelijkheden van Google Numrange Search zijn legio.

Zo kan men bijvoorbeeld zoeken op DVD spelers in een prijsrange van ?150,00 tot ?300,00, uitvindingen gedaan tussen 1900 en 1920, etc.

De voorbeelden:
dvd speler ?150..300
uitvindingen 1850..1860

Een andere feature die Google nu aan het testen is in Google.com is het presenteren van meer zoekresultaten van dezelfde website. Niets nieuws denkt u? Toch wel: de zoekresultaten worden namelijk niet op een nieuwe pagina getoond, maar vormen een uitklapmenu dat tevoorschijn komt zodra men de bekende link “more results from ...” aanklikt.

image

De nieuwe feature is nog niet terug te vinden in Google Labs, het testplatform dat Google normaliter gebruikt voor nieuwe features als deze. We houden u op de hoogte.

Bron: SERoundtable.com


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Dat zoeken in een numrange is toch al veel langer mogelijk? Tenminste, ik gebruik het al meer dan een jaar. Of waren de resultaten daarvan slechts toevalstreffers?

    geplaatst op
  • Deze feature is verre van nieuw. Dit bestaat inderdaad al zeker een jaar. Er stond wel laatst op het google blog dat iemand van google niet van het bestaan wist, maar dat is toch heel wat anders dan een nieuwe feature...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.