Google lanceert nieuwe features

14 juli 2005, 07:19

Zoekmachine Google kent sinds kort weer een nieuwe feature: zoeken in numerieke ranges. De toepassingsmogelijkheden van Google Numrange Search zijn legio.

Zo kan men bijvoorbeeld zoeken op DVD spelers in een prijsrange van ?150,00 tot ?300,00, uitvindingen gedaan tussen 1900 en 1920, etc.

De voorbeelden:

dvd speler ?150..300

uitvindingen 1850..1860

Een andere feature die Google nu aan het testen is in Google.com is het presenteren van meer zoekresultaten van dezelfde website. Niets nieuws denkt u? Toch wel: de zoekresultaten worden namelijk niet op een nieuwe pagina getoond, maar vormen een uitklapmenu dat tevoorschijn komt zodra men de bekende link “more results from …” aanklikt.

image

De nieuwe feature is nog niet terug te vinden in Google Labs, het testplatform dat Google normaliter gebruikt voor nieuwe features als deze. We houden u op de hoogte.

Bron: SERoundtable.com

Wolter Tjeenk Willink
Oprichter / Directeur bij Traffic Builders

Entrepreneur met passie voor digital marketing, oprichter van Traffic Builders: hèt full funnel digital marketingbureau van Nederland. Wolter Tjeenk Willink is regelmatig als gastspreker/-docent te gast bij diverse congressen en opleidingsinstituten waaronder Windesheim Flevoland en Nyenrode Business University. Traffic Builders is hét digital marketingbureau dat gelooft in de kracht van datadriven marketing en merkcommunicatie. Combineer je die twee dingen, dan krijg je een digital marketing strategie waarbij je kanalen en het budget optimaal inzet en de juiste snaar raakt bij je doelgroep. Dus, lees snel verder over onze aanpak als digital agency voor marketing en media. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van je eerste kennismaking met Traffic Builders. Goed om te weten: we houden wel van een uitdaging!

Categorie
Tags

2 Reacties

  De Mol

  Dat zoeken in een numrange is toch al veel langer mogelijk? Tenminste, ik gebruik het al meer dan een jaar. Of waren de resultaten daarvan slechts toevalstreffers?


  14 juli 2005 om 07:49
  gert

  Deze feature is verre van nieuw. Dit bestaat inderdaad al zeker een jaar. Er stond wel laatst op het google blog dat iemand van google niet van het bestaan wist, maar dat is toch heel wat anders dan een nieuwe feature…


  14 juli 2005 om 10:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!