Google koopt Measure Map

15 februari 2006, 07:45

Vanmorgen via verschillende tipgevers gewezen op de overname van Measure Map door Google. Measure Map is een tool om het gedrag van bezoekers op je weblog te monitoren en om te beoordelen welke invloed je weblog heeft in de blogosfeer. De previews zien er indrukwekkend uit en uiteraard heb ik een account aangevraagd. Wellicht later dus meer!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Robert Gaal

  Mooie toevoeging voor Analytics denk ik.

  Ik heb overigens nu al via 3 verschillende mailadressen een aanvraag gedaan voor een invite, maar nog niks ontvangen. Toeval of complot? 😉


  15 februari 2006 om 08:49
  media

  Voor Analytics of Measure Map een aanvraag gedaan? Ik heb van Measure Map ook nog geen bevestiging ontvangen. Analytics gebruik ik inmiddels al een geruime tijd.


  15 februari 2006 om 08:58
  Johan

  Ik had het zelfde probleem, maar een mailtje naar Jeffrey Veen deed wonderen 🙂

  Overigens is Measure Map een ontzettend mooie tool om het verkeer op je weblog te meten, het is gezien de specifieke doelgroep dan ook niet te vergelijken met Google Analytics. Ik vind GA echt hopeloos ingewikkeld in het gebruik. Voor mijn online shop is GA handig, maar Measure Map is vele malen beter voor weblogs.

  Ik hoop dat deze deal met Google het ontwikkelproces zal versnellen, ik gebruik al maanden alpha.measuremap.com om mijn stats te bekijken en in al die tijd is er vrijwel niets veranderd.

  PS:

  Volgens mij is het comment spamfilter een beetje te streng, ik kan niet eens mijn Blogger.com weblog invullen in het ‘Website’ veld!


  15 februari 2006 om 09:06
  Robert Gaal

  @Marco: MeasureMap bedoel ik.

  Maar even mailen dan 🙂


  15 februari 2006 om 15:08
  Bart Noppen

  Ik sta al een 3-tal maanden op de wachtlijst … het kan dus even duren 🙂


  16 februari 2006 om 09:10
  Hans Mestrum

  Inderdaad een hele fraai tool. Ik gebruik het sinds begin november. Wat me wel op valt en waar ik al eens een mail over heb gestuurd is dat MesureMap kennelijk een andere definitie gebruikt van het aantal bezoekers dan andere tellers. Het loopt ook uit de pas met Analytics…..Ik heb daar nog geen goed antwoord op gekregen.


  16 februari 2006 om 14:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!