Google gestopt met aanbieden accelerator

12 mei 2005, 16:52

Het is, slechts enkele dagen na het beschikbaar komen van Google’s Web Accelerator, alweer gedaan met de pret.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

4 Reacties

  CasaMan

  Wat ik erg toevallig vind is dat google sinds deze week een licentie heeft om op de chineze markt te betreden. En wat deze week bleek is dat google’s webaccelerator ook de cencuur van de chineze overheid ongedaan maakte! Persoonlijk leg ik daar een verband.


  12 mei 2005 om 17:42
  Tinus

  Google is nu zo groot dat de meeste mensen of helemaal géén verband zien tussen hun activiteiten of juist in het hele gebeuren een groot complot zien.


  12 mei 2005 om 20:57
  CasaMan

  Bedoel je daar mee dat ik een groot complot voor ogen heb?

  Ik denk gewoon dat als je een markt als china en india (20 keer zo groot al noord amerika) gaat betreden er wel een zekere mate van voorzichtigheid in acht genomen word.

  In westerse landen loopt het gros van de consumenten niet meer weg voor google als ze gecachde pagina’s voorgeschoteld krijgt.


  12 mei 2005 om 21:06
  Tinus

  De markt in Azië is op dit moment (nog) lang niet 20x zo groot als Amerika.

  “In 2005, International Data Corp. predicts Internet penetration in the United States will be about 76 percent, while in Asia less than 9 percent of the population will be wired.”

  Let wel, hier wordt geheel Azië becijferd en niet alleen China. De markt groeit daar natuurlijk gestaag, maar laten we de boel nu even niet overdrijven.

  Je hebt wel gelijk dat het toevallig is dat het verkijgen van de licentie en het ’terugtrekken’ van Web Accelerator ongeveer samenvalt, maar ik kan me ook voorstellen dat het programma gewoon is teruggetrokken vanwege de negatieve reclame die het Google opleverde. Diverse webmasters namen immers al stappen om gebruikers van het programma te weren van hun website.


  12 mei 2005 om 21:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!